Amenzi usturătoare pentru părinţii care nu îşi lasă copiii la şcoală

0
716

Începutul anului şcolar din această toamnă, vine împreună cu griji atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţi.
Părinţii care nu îşi trimit copiii la scoală, începând cu 14 septembrie, pot fi sancţionaţi penal.
În acest moment există două legi care prevăd sancţiuni pentru părinţii care nu le dau copiilor şansa la educaţie. Ei pot primi amenzi între 100 la 1.000 de lei, pot presta muncă în folosul societăţii sau pot risca să li se întocmească şi dosar penal.
„Această sancţiune poate fi acordată doar în condiţiile în care Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare sesizează autorităţile locale, iar auto­rităţile locale vor trimite un agent constatator.
Până în momentul de faţă, un asemenea articol nu s-a aplicat niciodată pentru că nu s-au stabilit cine sunt agenţii constatatori. Iar amenzile de la 100 de lei la 1.000 de lei sau muncă în folosul comunităţii, ştim foarte bine, că nu sperie pe nimeni”, precizează Marius Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”.
Iulian Cristache, preşedintele Asociaţiei Părinţilor spune că părinţi au dreptul să apere sănătatea proprilor lor copiii: „Dacă un copil are o boală asociată, părinţii pot merge la medicul specialist să îi elibereze o adeverinţă, numai că la nivelul sistemului sanitar nu se ştie cum trebuie să se elibereze aceste adeverinţe. Mă sună părinţii care se duc la directori, se duc la medicii de familie şi nimeni nu ştie acest lucru. Trebuia o normă metodologică despre acest lucru sau o informare directă între Direcţia de Sănătate Publică, astfel încât să se ştie cum se procedează în acest moment.”
Cei mici au nevoie să se dezvolte, de aceea trebuie încurajaţi să meargă la şcoală, chiar dacă Ministrul Sănătăţii, împiedică oarecum copiii să meargă la şcoală, totodată trebuie să avem grijă de cei mici pentru a nu se îmbolnăvi, iar numarul cazurilor de Covid-19 să scadă.
Alexandra Bruţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.