America are preşedinte! Neales

3
824

Până şi atunci când pierde, Trump este mai puternic decât viitorul preşedinte Biden. Imaginile cu asaltul susţinătorilor lui Trump asupra Capitoliului demonstrează nu doar aspectul fragil şi firav al celei mai puternice ţări ale lumii, ci şi faptul că America trăieşte. Este vie, are suflet, are patimi, nemulţumiri şi având trăsături umane, poate şi greşi. În politicile sale externe, Statele Unite nu prea au demonstrat că ar avea urme de viaţă, până la mandatul hulitului Trump.
Nu ştiu dacă ce se întâmplă acum în Statele Unite reprezintă „Marşul salvării Americii!“, aşa cum Trump a spus iniţial, dar ar putea reprezenta un marş al trezirii. În contrast, în discursul lui Biden, personaj pe seama căruia s-au făcut multe glume din cauza moliciunii şi a „somnolentei“ sale raţiuni, nu a putut să lipsească cuvântul „leagăn“. Încercând să liniştească spiritele, Biden a făcut referire la faptul că America a fost „leagănul democraţiei în lume“. Acel leagăn care a creat haos în jur, şi-a hrănit liniştea şi bunăstarea pe seama războaielor interminabile şi pe spatele a milioane de oameni care au murit sau care trăiesc în continuare într-o sărăcie de neieşit. Ei, iată că acel „leagăn al democraţiei“ a fost legănat prea tare şi s-a trezit.

Trump va pierde puterea şi scaunul de preşedinte, dar mandatul său a dezlipit pleoapele bine lipite ale multor americani.

Au văzut şi ei cum, citându-l pe scriitorul Guy Johnson, „Clovnul” de la Casa Albă a negociat patru acorduri de pace în Orientul Mijlociu, ceea ce 71 de ani de intervenție politică și război fără sfârșit nu au produs; Trump a fost primul președinte care nu a implicat Statele Unite într-un război în străinătate de la Eisenhower încoace; în timpul mandatului său au fost create peste patru milioane de locuri de muncă; producția a crescut în cel mai rapid ritm din ultimele trei decenii; cererile de șomaj au atins nivelul minim din ultimii 49 de ani; şomajul în rândul persoanelor de culoare a atins cel mai scăzut nivel; înscrierea în programele de asistență socială a atins cel mai mic nivel din ultimii 17 ani; venitul mediu pe gospodărie a atins cel mai înalt nivel. În comparaţie, de numele lui Biden se leagă faptul că a fost vicepreședinte în perioada recuperării mediocre din căderea pieții imobiliare și un personaj aflat în politică de 47 de ani.

În timpul lui Trump, Statele Unite ale Americii au înregistrat cea mai rapidă și mai vertiginoasă recuperare economică din lume și dă semne că la anul va fi și mai puternică decât a fost înainte de pandemie.
Statele Unite au preluat 98% din teritoriul ISIS și l-au eliminat pe liderul său Abu Bakr al-Baghdadi sub conducerea lui Trump.

Înțelegerea lui Obama cu Iranul le-a dat, în esență, permisiunea iranienilor să dezvolte arme nucleare. Trump a scos Statele Unite din acest acord și a colaborat cu aliații europeni pentru a impune sancțiuni care să împiedice Iranul să dezvolte bombe nucleare.

Cu sprijinul și implicarea directă, Administrația Trump a asigura acorduri de pace istorice între Israel și Sudan, Israel și Emiratele Arabe Unite, Israel și Bahrain, Israel și Sudan, urmând ca și alte țări să procedeze la fel.

Conform estimărilor, Acordul Climatic de la Paris ar fi costat America 2.7 milioane de locuri de muncă și ar fi blocat dezvoltarea cărbunelui curat, în timp ce China și India, cei mai mari poluatori ai planetei, aveau derogări de la acord. Ieșirea din acest acord a fost o mișcare inteligentă.
Trump a realizat mai multe acte de eliminare a reglementărilor decât orice alt președinte de la Ronald Reagan, determinând un boom economic și obținerea independenței energetice a Statelor Unite ale Americii.
Trump a înființat a şasea ramură a Serviciilor Armate ale Statelor Unite, Forța Spațială. La fel ca Inițiativa Strategică de Apărare a lui Reagen, această nouă ramură va aduce beneficii pe termen lung.

Reducerea impozitelor de către Trump pentru persoane fizice și corporații reprezintă o mare parte din motivul pentru care economia a fost atât de puternică.
„Clovnul” de la Casa Albă a dezvăluit corupția profundă, răspândită și pe termen lung în FBI, CIA, NSA și în partidele republican și democrat.
Trump a expus pedofilia pe scară largă a guvernului și Hollywoodului, expunând traficul sexual al minorilor din întreaga lume.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Articolul se vrea ,,Pro Trump,, În realitate lumea se bucură de ieșirea din scenă a acestui ,,măscărici,,necioplit!
    Realitatea dezamăgitoare este că democrația americană,seamănă din ce în ce mai mult cu cea dâmbovițeană.Vezi mineriadele de la noi,și ce s-a întâmplat în America.Sunt ceva asemănări.
    .

  2. Felicitari pentru acuratetea articolului si corectitudine. Sunteti, cred, singurul jurnalist care reliefeaza adevarul atat de bine mascat de restul mass-mediei, romanesti si occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.