Amical adjudecat în 11 oameni, Balha – omul cu golurile: Național Sebiș – CS Ineu 3-1

0
346

De la reunirea de acum două săptămâni până weekendul trecut, Național Sebiș a mai pierdut jucători, în loc să-și completeze lotul. Cu o lună până la debutul noii ediții a Ligii
a III-a, Dănuț Șomcherechi are 13 oameni la dispoziție, între care doi nu au putut fi folosiți sâmbătă, respectiv portarul Gavriș și mijlocașul Mario Codrea.
Chiar și așa, sebișenii s-au mobilizat pentru un succes în amicalul cu Ineul, semnat Adrian Balha. Băimăreanul de 19 ani a reușit o „triplă” de atacant veritabil din pasele lui Vereș, Susan și Bandula, pentru divizionara a patra înscriind Bîrdan din assistul lui Spătaru.
S-a terminat 3-1, Naționalul bifând al doilea succes în amicale, după 3-0 cu CS Carani Murani. La mijlocul săptămânii, a fost – însă – înfrângere, 0-2 cu Unirea Sântana. „Având în vedere că am jucat în 11 jucători 90 de minute într-o perioadă grea, de acumulări și pe o căldură infernală, sunt mulțumit de cum au decurs lucrurile în amicalul azi. Am și căzut puțin fizic după minutul 60, dar e normal pentru această perioadă, când ar trebui să avem două formule de joc pe care să le testăm sau măcar 5-6 schimbări. De aceea, o să încerc să urgentez împreună cu conducerea clubului câteva transfe­ruri, am înțeles că vom avea și un președinte nou de club, iar la finalul săptămânii viitoare sper să contez pe un lot de 18-19 jucători. Orimcu, de luni-marți, cu ocazia intrării în regim de semi-cantonament, vor mai veni patru jucători, un fundaș dreapta, unul central, un mijlocaș central și un atacant, dar, așa cum am spus, mai discutăm și cu alți fotbaliști. E o perioadă grea, puțin neplăcută pentru un antrenor, dar sperăm să o scoatem la capăt până la urmă”, a menționat Dănuț Șomcherechi, tehnicianul Sebișului.
Fiindcă „principalul” Sculici a avut treabă la București, ca și referent zonal la acțiunea de selecție a lotului național Under 15, Ineul a încăput pe mâna lui Teo Mihuț și Georgian Hulbăr săptămâna trecută. „Chiar dacă am pierdut, din punctul nostru de vedere testul a fost reușit. Ne-am făcut antrenamentul tehnico-tactic la finalul unor zile foarte încărcate, cu antrenamente grele, bazate în special pe acumulări fizice”, a menționat Mihuț.
Formații:
Național: Moroz – Deliman, Forisz, Bărbuți, Cornea – Hojda, Bandula – Susan, C. Pop, Cl. Vereș – Barha.
Ineu: Mureșan – Fl. A. Brîndușe, Teședan, Mihuț, Hulbăr – Dodu – D. Florea, Spătaru, S. Balaci, Dan Mâneran – Bîrdan. Au mai jucat: Bâtea – Răzvan Scrob, Raul Scrob, Balaj (toți ex. Șepreuș), Târșan (Șicula), Dănilă, Petrehele, Zamă.
Szekely vrea să plece
Szabolcs Szekely e unul dintre puținii fotbaliști din vechiul lot care s-au prezentat la reunirea lotului sebișean în vederea pregătirii noului sezon. Experimentatul atacant semnase prelungirea contractului încă de la finalul campionatului trecut, dar nu mai dorește să continue în „alb-albastru”. „Am semnat prelungirea pentru că mi s-a promis că rămân majoritatea colegilor. Situația este, însă, cu totul alta și nu mă mai regăsesc în acest nou proiect bazat pe mulți jucători tineri. Aș dori să găsesc înțelegere la conducerea clubului să fiu lăsat să plec, altfel – probabil – o să mă las de fotbal”, ne-a declarat golgheterul stagiunii trecute la Sebiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.