După 1-5 cu UTA, Național Sebiș nu a obținut un rezultat tocmai bun nici în al doilea amical al verii. Divizionara terță nu a putut trece de Unirea Sântana, vicecampioana județeană en-titre. Mai mult, băieții lui Dan Cuedan puteau tranșa disputa pe final, când au irosit două mari ocazii prin Stanciu și mai ales Peia, a cărui șut a fost respins în bară de un fundaș advers.
Meciul a început cu un ritm bun, situații de poartă și câte un gol de fiecare parte. Vizitatorii au deschis scorul după 12 minute de joc, când Onțel l-a bătut pe Csurka după un-doi cu Mărgărit Egalarea a venit exact 10 minute mai târziu, când Prică a tras de la semi-distanță în plasă porții lui Jianu după o așezare a lui Mateiu.
Sântana este într-un ușor proces de reconstrucție după ce a pierdut, din diverse motive, jucători importanți precum Bodea, Avrămuțiu sau Capătă. În schimb, au revenit la „vatră” Mateiu, Toader și Bud, în timp ce portarul Mitrea și mijlocașul Crișan sunt proaspete achiziții. „Având în vedere că am jucat împotriva unei echipe de eșalon superior, ne putem declara mulțumiți de scor, dar mai ales de prestația băieților. Chiar dacă în prima parte adversarul ne-a dominat puțin, când am reechilibrat meciul ocaziile mari ne-au aparținut. Stăm tot mai bine din punct de vedere fizic, dar mai avem neapărat nevoie și de jucători, câte unul pe axul central al terenului în afară de portar”, a menționat Cătălin Puia, președintele „uniriștilor”.
Naționalul a încercat doi jucători noi la Sântana, pe Codruț Anghel (23 de ani, fundaș/mijlocaș stânga de la Chiajna II) și pe ame­ricanul de culoare Cooper. La Sebiș a ajuns și fostul fundaș central al celor de la Poli Iași, Andu Moisi (22 de ani), care – însă – nu a evoluat miercuri seară. „Un prim test util în această săptămână împotriva unei echipe bune din fotbalul județean arădean. Mai jucăm și joi seara, la Felnac, dar și vineri, la Gyula, cu Szegedul, după care vom defintiva lotul ce intră de luni în cantonament. Suntem în discuții cu mai mulți jucătorii pe care îi și așteptăm alături de noi până la finalul săptămânii”, a menționat Călin Cojocaru, mana­gerul celor de la Sebiș.
Formații:
Sântana: Csurka – Hojda, Paven, Istin, Peia – Toader, Mateiu, Marc, Bud – Stanciu, Prică. Au mai jucat: Mitrea – Ginghină, Martin, Parlapan, Crișan.
Sebiș: Jianu – Deliman, Ciochină, Giuga, Anghel – Ruță, Rugină – Constantinescu, Onțel, Cooper – Mărgărit. Au mai jucat: Dagău – Poștoarcă, Pîslaru, Susan, Dumitrache, Pintea, Enciu, Ad. Pop.

Recomandările redacției