uta2sebNici nu a început bine partida  de verificare dintre UTA II şi Naţional Sebiş, că Rus a deschis scorul pentru arădeni după o cursă frumoasă a lui Hlistei pe partea stângă, urmată de o centrare perfectă în faţa porţii. Golul de 2-0 a venit la fel de repede. În mi­nutul 14, acelaşi Hlistei a făcut un slalom printre trei apărători adverşi şi înscrie, stabilind scorul final, pe lângă Lazea.
Elevii lui Roli Nagy au controlat jocul mai toată repriza, replica oaspeţilor fiind confuză, spre disperarea lui Mihai Petcuţ, care a făcut „potecă” în faţa băncii  tehnică. Supărat pe evoluţia lui Blănaru, antrenorul sebişan a efectuat o primă schimbare în minutul 27, decizie care l-a enervat pe jucătorul în alb-albastru, acesta răzbunându-se pe o sticlă de apă minerală şi pe copertina băncii de re­zerve.
După pauză , ambele echipe au aruncat în teren tot ce aveau pe bancă, iar jocul s-a echilibrat. În sfâr­șit, sebişenii au pus sub presiune apărarea  alb-roşie, iar în minutul 54  se putea modifica tabela. Dar, Hyged a trimis balonul în bara transversală a porţii apărate de Mitrea.
Până în final , scorul a rămas neschimbat, însă evoluţia ambelor echipe s-a ridicat  la un nivel ridicat , angajarea la efort  fiind scopul atins  în acest amical.
„Au fost două reprize diferite. În prima, echipa lui Roli ne-a surprins prin dăruirea şi jocul mai ordonat. În cea de-a doua ne-am trezit şi noi şi chiar am pus probleme. E devreme să dăm un verdict, mai e mult de lucru până la  reluarea campionatului”, a declarat Mihai Petcuţ, tehnicianul Naționalului.
„A fost un test util pentru ambele echipe. Adversarul nostru a fost unul redutabil, Naţional fiind lider în Liga a III-a. De fapt, ambele echipe suntem în luptă pentru promovare, ei în Liga a II-a , noi în a III-a şi e normal ca fiecare jucător să lupte  pentru a-şi câştiga un loc de titular. Concurenţa e mare, iar noi avem aproape 100% dublură pe fiecare post” a punctat și Roland Nagy, tehnicianul UTA-ei II.
UTA II: Mitrea – Raţ, Cotoc, Botiş, Suslak – Gheorghiţă, Varga, Avrămuţiu, Hlistei – Leucuţa, Rus. În timpul jocului au mai intrat: Mara, Dobrean, Er. Wild, Cl. Popa, Luca, Pavel, Stănaia, Burlă, Vlad, Bulza şi Pantea.
Naţional Sebiş: Lazea – Jude, Morariu, Albert, Neacşu – Coţan, Chindriş, Bozian – Răducă, Blănaru – Miron. Au mai jucat: Şoltez – Feieş, Avădanei, Beuran, Şerban, Balint, Gale, Hyged, Susan,Toader.
Ioan Hamza

Recomandările redacției