lasoÎnainte de a se muta pentru cel puțin o săptămână la Gyula, „Bătrâna Doamnă” a disputat un meci amical la Chișineu Criș. Pe o ploaie mocănească și un gazon destul de moale, utiștii au făcut un antrenament bun în compania divizionarei a patra ce nu a putut ține piept și din pricina multiplelor probleme de lot. Fără indisponibilii Rus, Lăcătuș, Rașca, Faur și Ciornei, dar și „dezertorii” Albert și Mohamed, Lucian Ciba a trebuit să improvizeze destul de mult și asta în fața unui adversar rodat, ce a aliniat tot ce are mai bun în momentul de față. Scorul final, 0-3, reflectă și nu prea realitatea din teren și asta pentru că utiștii au mai avut și alte ocazii clare de a înscrie, cum nici gazdele nu meritau să încheie fără gol marcat.
În afara lui Voiculeț, care i-a luat locul ca atacant de careu lui Silvășan, Adrian Falub a folosit formula titulară din partea a turului. Funcționând ca o „mașinărie” bine unsă, UTA a controlat chiar ostilitățile în prima parte și doar imprecizia la finalizare și intervențiile lui Rusu au păstrat rezultatul în parametri normali. Meciul a început cu o foarfecă spectaculoasă a lui Voiculeț, însă mingea a zguduit transvesala și a revenit în teren. Neagu și Feussi au fost blocați in extremis în careu, dar, până la urmă, a venit și reușita de 0-1. Lazea a tras în cros de la 30 de metri, iar George Neagu a pus latul de la colțul lung. Era minutul 27, iar 9 minute mai târziu s-a făcut 0-2. Laso a centrat din corner, iar Matei, venit pe colțul scurt, a trimis cu capul imparabil pentru Rusu. Totuși, goalkeeperul Crișului avea să se opună la șutul din careu a lui Laso, iar Gligor nu a nimerit ținta dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. Masați în cea mai mare a timpului în propria jumătate, amfitrionii au reacționat în prima repriză doar prin șutul lui Băd ce a nimerit bara exterioară din stânga lui Amadio.
Partea a doua s-a reluat de la  0-2, cu Falub făcând o singură înlocuire și aceea între buturi. Francezul Matijas l-a înlocuit pe italianul Amadio și a avut două intervenții bune în fața lui Pirtea și mai ales Băd, care a șutat din poziție centrală. Golul trei al UTA-ei căzut în minutul 51 și a venit tot din stângul lui George Neagu. Acesta a trimis o parabolă perfectă de pe dreapta, iar Rusu a fost păcălit. Treptat, pe gazon  și-a făcut loc „linia verde” din Calea Aurel Vlaicu, inclusiv Moldovan, un tânăr mijlocaș care a trecut și pe la U. Cluj. La un moment dat, arădenii au și schimbat sistemul de joc din 3-4-3 în 4-4-2, cu fotbaliștii de culoare Feussi și Pellet conlucrând pe banda dreaptă. Ocazii pentru rotunjirea rezultatului au mai fost, dar Voiculeț nu a fost în zi de gol și meciul avea să fie decis de fundașii Neagu și Matei.
Formații:
UTA: Amadio (46 Matijas) – Matei (60 Ene), Gligor (65 Alex Gornic), Siminic – Feussi (75 Raț), Mărginean (60 Chindriș), Lazea (75 Moldovan), G. Neagu (60 Pellet) – Bîrză (60 Capătă), Voiculeț, Laso (75 Monac).
Crișul: Rusu – Toma, Iuhaneac, Toseschi, V. Fritea – Rada (30 Pirtea), Petrescu, Bîrdan, Andrei Gornic (55 Covaci) – R. Fritea (80 Jivan) – Băd.
Au arbitrat: Dorinel Herțeg – Gabriel Hărduț, Pavel Vesa.

Recomandările redacției