AMIFRAN covasna

Momentele premierii AMIFRAN, de la Covasna

Cunoscuta Asociație culturală AMIFRAN din Arad a fost premiată în acest week end la prima Gală Națională a Societății Civile Tinere din România ce s-a ținut sâmbătă 22 noiembrie în orașul Covasna.

„Asociația culturală AMIFRAN din Arad a fost premiată pentru proiectul «Festival Internațional de Teatru Tânăr Francofon» iar trofeul și diploma au fost ridicate de Alexandra Didilescu și Andrei Turdeanu. A fost un bun prilej pentru a mulțumi tuturor celor care de-a lungul celor de 22 de ani au sprijinit proiectul tinerilor arădeni printre care și Ministerul Tineretului și Sportului și Direcția Județeană Arad“ a precizat cu mândrie directorul Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol“.profesorul Florin Didilescu, care este fondatorul, inima și sufletul AMIFRAN.

Peste 120 de structuri de tineret înscrise în competiție au concurat pe câteva domenii bine definite cum ar fi: Educație, Educație civică, Umanitar, Ecologie, Sport, Dezvoltare socială și economică, Cultură și Artă.

„Asociația culturală AMIFRAN s-a numărat printre cele 37 de structuri premiate la domeniul Cultură și Artă; șapte asociații de tineret au reprezentat la nivel național județele Arad, Sibiu, Cluj, Bihor, Brăila, Hunedoara, Vâlcea“ a mai subliniat profesorul Didilescu.

Gala Națională a Societății Civile Tinere a fost organizată de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană Covasna în parteneriat cu Ministerul Educației și plasată sub deviza „Inspirăm o nouă generație“ propunându-și să recompenseze și în același timp să promoveze performanțele unor ONG-uri de tineret, asociații studențești, consilii ale elevilor, având cele mai diverse obiective și preocupări.

Recomandările redacției