Puține au fost divizionarele secunde arădene care i s-a alăturat UTA-ei într-o perioadă sau alta a istoriei post-revoluționare. Trei dintre ele au aparținut municipiului Vagonul (Astra), Strungul (Aris) și ACU, iar două județului, Tricotaje Ineu și Șoimii Pâncota. Chiar dacă a mai continuat să respire până în toamna anului 2016, formația din Podgorie și-a încheiat ciclul odată cu schimbarea „macazului” la nivel politic la Pâncota și retragerea de la conducerea clubului a lui Pavel Piroș.
În cele cinci sezoane în care omul de afa­ceri arădean a deținut funcția de președinte al „alb-negrilor”, Șoimii Pâncota a petrecut un an în Liga a IV-a, două în eșalonul trei și tot atâtea în anti-camera Ligii I. În special prezența în Liga a II-a, cu Dan Cuedan, Ionuț Popa sau Zsolt Muzsnay la timonă a adus multă imagine orășelului de 7.000 de suflete, condus de Iosif Retter și managerul administrativ, Monel Pâncotan. Niciunul dintre ei, dar și alți apropiați ai clubului, precum Ioan Rășinar sau Titi Negrilă, nu au putut lipsi de la întâlnirea de suflet de la Casa Româ­nească, deținută de fostul vice al „șoimilor”, Bebe Bontea.
Au mai răspuns invitației lui Piroș antrenorii Mihai Roșca, Ionuț Popa și Leo Pința (respon­sabil cu juniorii), kinoterapeutul Călin Petrică și foștii fotbaliști Cristi Irimia, Gabi Siminic, Alin Pavel, Remus Lung, Casian Maghici, George Pirtea, Adi Rusu și Dumitru Mitu. Senegalezul Issa, jucător în prima ligă finlandeză, a intrat în direct prin whatsapp cu foștii colegi, mesaje în direct mai ajungând de la Cornel Nădăban (fost „șoim” în Liga a IV-a) sau Cristi Panin. De altfel, prin live-ul făcut pe Facebook de Bebe Mitu, mulți cunoscuți au fost părtași la seara specială a pâncotanilor, printre care și Davor Suker, cel mai bun marcator din istoria naționalei Croației.
Dacă partea pâncotană i-a mulțumit lui Pavel Piroș pentru implicare prin vocile lui Retter și Rășinar, ambii nostalgici ai vremurilor în care arena „Șoimii” găzduia echipe ca Universitatea Cluj, FC Brașov, Gaz Metan Mediaș, UTA sau Poli Timișoara, fostul președinte a lăsat să se înțeleagă că nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul rezervat băieților. „Cu fetele mele de la Piroș Security nici nu concep să nu promovez la finalul acestui sezon, însă mă bate gândul să revin în forță și la băieți. Marca Șoimii Pâncota o dețin eu la OSIM și… La cum am văzut și văd fotbalul din Liga a II-a, dacă am fi continuat în aceeași formulă, cu Ionuț Popa antrenor, eu zi că eram în careul de ași al ligii secunde. Dar, cine știe ce ne rezervă viitorul. Eu vreau să le mulțumesc tuturor celor care au răspuns acestei acțiuni oarecum spontane, dar pe care îmi doresc să o repet și la anul. Știu că unii chiar nu au putut să vină, dar nu sunt supărat pe nimeni. Cei care am fost ne-am simțit bine, personal nu am mai fost atât de emoționat chiar de pe vremea Șoimilor Pâncota, când am pus mult suflet și pasiune. Au fost cinci ani intenși în care am câștigat mulți prieteni, oameni cu care aș pleca oricând din nou la drum”, a spus Piroș.
Antrenorul Gigi Cameniță, directorul sportiv, Liviu Ilea și câteva dintre „leoaicele” aflate pe primul loc în eșalonul secund de fotbal feminin au reprezentat AC Piroș Security.

Recomandările redacției