Amnistie fiscală – doar pentru companiile care nu au intrat în insolvență

0
508

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat joi seară că, amnistia fiscală va fi adoptată în luna octombrie prin ordonanță de urgență. Beneficiari vor fi companiile de stat și private care nu au intrat în insolvență.

Ministrul Finanțelor a precizat că firmelor de stat și private nu le vor fi șterse datoriile, ci doar eșalonate, dar nu vor mai fi obligate să plătească penalități. Orlando Teodorovici a numit amnistia „restructurare financiară”, iar analiza în fiecare caz în parte ar urma să fie făcută de o bancă. „Banca va spune: tu ai nevoie de o eșalonare pe 5, 10, 15 ani. Nu se va șterge datoria, doar istoricul dobânzii și penalități acumulate”, a anunțat demnitarul. Ministrul Finanțelor a mai susținut că, în schimb, companiile care sunt la zi cu plățile vor fi recompensate.

Inițiativa unei amnistii fiscale nu e nouă în actuala guvernare PSD-ALDE. Eugen Teodorovici a evitat să explice dacă persoanele fizice vor beneficia de amnistie fiscală. „Măsura va fi dimensionată încât să fie respectate reglementările europene privind ajutorul de stat. Adică nu plecăm în ansablu să dăm o amnistie fiscală. O să avem o analiză, să vedem care categorii vor fi vizate”, a declarat ministrul pe 21 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.