Ample lucrări de reabilitare a DJ 682 ce traversează comuna Frumușeni

0
434

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Frumuseni 1 Frumuseni2Una din dorințele exprese ale sătenilor din comuna Frumușeni a fost ca și drumul județean DJ 682, ce străbate cele două localități ce compun comuna – Frumușeni și Aluniș, să fie modernizat.
După cum se pare, cu ceva vreme în urmă numeroși localnici și-au exprimat nemulțumirea vizavi de starea rea a carosabilului acestui drum ce traversa cele două localități, care le creea neplăceri atât lor cât și celor ce treceau pe acest drum, făcându-i pe mulți să-l evite, ceea ce nu era în intersul economic al comunei. Asta după ce în comună
s-au realizat o serie de modernizări, inclusiv reabilitări de drumuri.
De asemenea, în comuna Frumușeni s-a organizat o serie de manifestări culturale – care vor avea ediții și în anii viitori – ce presupune venirea a numeroși oaspeți, chiar din străinătate iar accesul în comună se face tocmai pe acest drum.
Investiție de 3,4 milioane lei
Mare le-a fost însă bucuria când, în urmă cu mai bine de două săptămâni, pe o zonă din acest drum a demarat o amplă lucrare de reabilitare, respectiv pe tronsonul de drum ce cuprinde și cele două localități: Frumușeni și Aluniș. Cuprinzând o porțiune de aproape 12 kilometri, reabilitarea se realizează exclusiv cu fonduri alocate de Consiliul Ju­dețean Arad. „Este vorba de o amplă lucrare de reabilitare a 11,8 kilometri de drum jude­țean, ce cuprinde și cele două localități ale comunei Frumu­șeni: Frumușeni – centru de comună și Aluniș. Costurile se ridică la circa 3,4 milioane lei și vor fi achitate doar de Consiliul Județean. Lucrarea a avut un ritm foarte bun, apropiindu-se de finalizare în câteva zile“ – ne-a precizat ieri unul din responsabilii de la Consiliul Județean Arad.
Aprecierile edilului Reginald Andronic
Contactat telefonic, primarul comunei Frumușeni, Reginald Andronic ne-a spus că lucrările au avut un impact deosebit în comună, administrația fiind tot timpul alături de constructori pentru ca aceștia să poată păstra un ritm constant, ținându-se cont de faptul că timpul se putea strica în orice moment, fiind mijloc de toamnă.
În această idee, primarul comunei Frumușeni, Reginald Andronic a ținut să aducă mulțumiri tuturor factorilor de decizie care au făcut posibilă această lucrare. „În numele comunității pe care o re­prezint, mulțumesc Consiliului Județean Arad, în speță domnului președinte Nicolae Ioțcu, domnului administrator public Cristian Drăgan și responsabilului tehnic în zonă, inginer Vlad Brutus pentru diligențele depuse, în vederea reabilitării drumului județean DJ 682 care stră­bate comuna Frumușeni“.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.