AMR-ul și alte organizații ne costă peste 100.000 de lei anual

0
371

 Mai toate administrațiile locale sunt atrase în tot felul de asociații și organizații cu titluri pompoase, dar din care foarte multe nu prea au consistență. Nici Aradul nu face excepție. „În decursul anilor, Municipiul Arad a aderat la diferite organizații, rețele, asociații în scopul de a colabora, de a dezvolta parteneriate și de a avea schimburi de experiență cu alte orașe europene, precum și pentru a obține o vizibilitate internațională. Menținerea calității de membru pentru Municipiul Arad în aceste organisme este condiționată de plata cotizației anuale” , se spune în motivarea proictului de hotărâre al ședinței CLM Arad de joi. Așa, pentru informare, iată care sunt: Alianţa Oraşelor Europene de Cultură – AVEC. Reţeaua a fost creată în 1997 de cinci oraşe europene: Pécs (Ungaria) – în prezent oraş înfrăţit cu Aradul -, Olomouc (Cehia), Tours (Franţa), Tolède (Spania) şi oraşul italian Cosenza. Contribuția Municipiului Arad pentru anul 2019 către acest organism este de 900 de euro, plus comisioanele aferente.

Urmează, Asociaţia „AutomotiVEST, iar membrii fondatori ai acestei asociații sunt: Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Universitatea Politehnică Timişoara, Primăria Timişoara, Primăria Arad, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Arad, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timişoara și o serie de firme. Asociaţia Automotivest are ca obiectiv general creşterea competitivităţii întreprinderilor din reţea prin organizarea unui cadru profesional de realizare şi furnizare de servicii suport. Contribuția Municipiului Arad pentru anul 2019 către acest organism este de 1426 lei.

A treia este Asociația „Cluster Regional Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC) – Regiunea Vest Romania” . Scopul principal al asociației  îl reprezintă derularea de servicii și activități care vizează promovarea și susținerea întreprinderilor regionale TIC drept actori pe piața globală, generatori de produse proprii, sub un brand regional puternic. Contribuția Municipiului Arad pentru anul 2019 către acest organism este de 5000 lei. Și, cum era normal, cei mai bun rămâne la urmă.  Este vorba de calitatea de membru în  Asociaţia Municipiilor din România (AMR).  AMR este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale. AMR include în prezent 103 municipii – printre care și Aradul – precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, având 109 membri. Contribuția Municipiului Arad pentru anul 2019 către acest organism este de 88.732 lei. Sigur suma totală ceva mai mare de 100.000 de lei nu este una din alea „înfricoșatele”. Totuși  dacă asocierea Aradului la primele trei organisme și-a arătat roadele în mod concret, la cea de-a patra, nu i-am văzut o finalitate care să aducă un plus pentru cetățean…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.