La final de mandat, după opt ani de conducere a Centrului Cultural Județean (2007 – 2015), Ana Maria Dragoș a făcut o retrospectivă a activității sale, prezentându-și cele mai importante realizări. Aceasta a făcut declarații în cadrul unei conferințe festive de final, presărată cu amintiri, desfășurată pe 30 decembrie 2015. Aceasta a subliniat că lasă o instituție cu onoarea intactă și fără niciun prejudiciu.

În momentul preluării instituției, CCJA funcționa într-un birou de 150 mp, iar azi CCJA administrează: O scoală populară de arte, Taberele de tineret de la Căsoaia și Moneasa, Centrul de informare și promovare de  la Căsoaia cu sală de conferințe, sală multifuncțională, bucătărie, sală de mese, 8  camere, amfiteatru și muzeu etnografic, cât și  Teatrele de vară de la Moneasa și Ethos de pe strada Gheorghe Barițiu din Arad“, a susținut fostul manager al Centrului Cultural Județean.

Aceasta a prezentat cele mai importante realizări din timpul celor opt ani de manageriat al instituției de cultură. Între acestea se numără: Festivalul internaţional de artă sacră și spiritualitate”FILOCALIA”, Stagiunea Teatrului de Vară ETHOS, Școala de vară cu modulele de instruire: atelier de creaţie populară – ţesut, artizanat ecologic, olărit, pictură, teatru, dans modern, dans popular, fotografie, design tehnic, Grădinița Culturală, Salonul Internaţional de Fotografie FOTO AR – TUR, Festivalul – concurs „AUTENTIC FEST ” (”La Izvoare”), Căsoaia Music Fest, Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniș Măderat, Festivalul Ioan Slavici, Festivalul Vânătorilor, Caravana Tradițiilor de Iarnă, Tabără de Cercetare Etnografică, Tabăra internațională de fotografie ART-IMAGE. De asemenea, instituția a tras peste 600.000 de euro, bani atrași pentru proiecte, din fonduri europene.

„Dintre artiștii care au susținut spectacole și concerte în cadrul evenimentelor organizate de Centrul Cultural îi amintesc pe: Maia Morgenstern, Dan Puric, Felicia Filip, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Ovidiu Lipan Țăndărică, Gheorghe Zamfir, Oana Pellea, Dorel Vișan, Grigore Leșe, Orchestra Lăutarii condusă de Botgros .De la an la an a crescut numărul spectatorilor la evenimentele noastre ajungând, în anul 2015, să realizăm recordul de 1500 de spectatori la un spectacol de teatru,  în cadrul stagiunii Teatrului de Vară depășindu-se cu mult numărul de 12.000 de spectatori!(…) “, a mai spus Ana Maria Dragoș.

Realizări, greutăți, precum și urări

Aceasta a făcut referire la suspiciunile care au trenat vizavi de activitatea sa, subliniând că s-a implicat emotional în proiectele derulate de instituție.

„Nu am mers pe un drum bătătorit și nici nu am primit din surse dubioase sprijin sau bani. Astfel, drumul pe care îl las astăzi are și amprenta caracterului meu, precum și bucuria miilor de oameni care au beneficiat de munca mea și a echipei mele . (…)În anii mei de management am avut nenumărate controale de la diverse instituții, iar rezultatele au fost sub forma recomandărilor. Inclusiv la ultimul audit. Recomandări pe care le-am luat ca feedback pozitiv, deoarece ele atrag atenția la numărul insuficient de personal -posturile nu au fost ocupate deși s-au organizat concursuri pentru ocuparea lor și salariile mici. Viitorului manager îi las un drum deschis și proiecte minunate pe care îi doresc să aibă puterea să le continue, precum și succese profesionale, spunându-i că nu este un drum ușor, dar dacă ai bună credință și o echipă, se pot realiza lucruri minunate pentru cetățenii Aradului.  Reamintesc că depunerea mandatului meu am făcut-o de comun acord cu conducerea Consiliului Județean Arad, cu eleganță și profesionalism. Mi-am dus la îndeplinire toate obiectivele propuse și pornesc pe un alt drum“, a mai declarant Ana Maria Dragoș. Aceasta a mulțumit și autorităților cu care a colaborat în anii de mandat.

Recomandările redacției