Ana Moțica, declarată incompatibilă, pleacă de la primăria Gurahonț

0
1225

Primarul comunei Gurahonț, Ana Moțica, s-a aflat timp de doi ani în stare de incompatibilitate, conform raportului Agenției Naționale de Integritate.

Conform aceluiași raport, în perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014, Ana Moțica a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Ioan Buteanu Gurahonț,  încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normative.

Ocuparea a două funcții concomitant, a încălcat dispozițiile articolului 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003, legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Primarul comunei, a contestat inițial decizia. După două amănări, pe 25 februarie anul acesta, la  Curțea de Casație și Justiție, în documentul de soluționare nr. 1141/2021, se menționează că se „respinge recursul formulat de Moţica Ana Lenuţa, primarul comunei Gurahonţ împotriva Sentinței nr. 262 din 23 octombrie 2018 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Hotărârea este definitivă”.

Hotărârea fiind definitivă, va duce la încetarea mandatului de primar a Anei Moțica. Daniel Blaj, viceprimarul comunei, va ocupa funcția de primar interimar, până la organizarea unui nou tur de scrutin pentru fotoliul de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.