Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a avertizat, joi, cu privire la existenţa unor adrese neautentice de înfiinţare a unor popriri asupra disponibilităţilor băneşti ale unor contribuabili, care au fost remise instituţiei, arată un comunicat al ANAF.

„Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti a primit numeroase sesizări cu privire la instituirea unor popriri asupra disponibilităţilor băneşti pe care anumite societăţi le au în conturile deschise la unităţile bancare. Din verificările efectuate a rezultat că aceste adrese de înfiinţare a popririlor, de care am luat cunoştinţă până la aceasta oră, nu respecta modelul stabilit prin ordine ale Ministerului Finanţelor Publice şi ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, arată comunicatul ANAF.

Aceste adrese sunt caracterizate prin următoarele elemente comune: sunt aferente dosarului de executare M4457811, numărul documentului (adresa de înfiinţare a popririi) este 3449/10.06.2013, iar beneficiarul sumelor rezultate prin poprire este Trezoreria Sector 1.

ANAF îi atenţionează pe cei care se regăsesc în situaţia descrisă (atât societăţi comerciale cât şi unităţi bancare) să solicite, în regim de urgenţă, verificarea autenticităţii adreselor de înfiinţare a popririlor asupra disponibilităţilor băneşti, în vederea respectării procedurilor prevăzute de Codul fiscal.

ANAF precizează, de asemenea, că a informat operativ şi Asociaţia Română a Băncilor, în legătură cu această situaţie. (AS- autor: George Andrei)

 

Recomandările redacției