Agenția Naționala de Administrare Fiscală (ANAF), prin Direcția Generala Antifraudă Fiscală a anunțat că va începe monitorizarea comerțului cu produse sanitare, care au înregistrat creșteri semnificative nejustificate ale prețurilor în contextul epidemiei de coronavirus.

Ca urmare a dinamicii prețurilor, Direcția Generala Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează și analizează comerțul cu produse care au înregistrat creșteri semnificative nejustificate ale preturilor, pentru asigurarea unui mediu concurențial onest și a accesibilității mijloacelor de prevenire a infectării. Monitorizarea variațiilor de prețuri și verificarea modului de declarare a obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măști, mănuși, biocide, dezinfectanți) și alte echipamente de protecție sanitară, care asigură prevenția și tratarea afecțiunilor asociate COVID-19, cât și produse alimentare esențiale specifice coșului de baza”, precizeaza ANAF.

Potrivit Direcției Generale Antifraudă, firmele care încalcă măsurile stabilite în ordonanțele militare pot fi amendate cu până la 70.000 de lei. „Încălcarea de către persoane juridice a masurilor stabilite în ordonanțele militare se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare)“, precizează ANAF. Conform: realitateafinaciara.ro

Recomandările redacției