Agenţia Naţională de Administrare Fiscală rambursează, în luna august, suma de 1,272 miliarde lei, aferentă deconturilor de TVA, a anunţat, miercuri, ANAF.

ANAF precizează că a realizat selecţia naţională cuprinzând deconturile cu opţiune de rambursare pentru care există decizie de rambursare aprobată. În selecţia lunii august 2013 au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, fiind soluţionate, prin restituire, sumele a căror vechime este de până la data de 5 august 2013.

Deconturile cu compensare şi restituire totalizează 1,231 miliarde lei, din care se compensează suma de 43,22 milioane lei şi se restituie suma de 1,188 miliarde lei.

De asemenea, deconturile cu compensare integrală totalizează 40,76 milioane lei.

ANAF precizează că în cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 1,188 miliarde lei, plata efectivă a fost programată în două tranşe, respectiv în 9 august – 442,80 milioane lei, iar tranşa doi de 745,93 milioane lei în 29 august.

 

(AS-autor: George Andrei, editor: Mariana Nica)

 

Recomandările redacției