ANAF-ul a făcut controale la sediul Federației Române de Fotbal

0
277

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat, marţi, că echipele de control ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au demarat o acţiune de control la sediul Federaţiei Române de Fotbal, de unde au ridicat mai multe documente.
Federaţia Română de Fotbal și-a arătat disponibilitatea pentru controlul financiar efectuat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) într-un comunicat de presă publicat, pe site-ul său oficial.
„În urma anunţului domnului Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, privind declanşarea unui control fiscal, Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfăşurării acestuia. Acţiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii şase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare (ERP & BI), prin introducerea sistemului exclusiv de plăţi electronice pentru trasabilitatea oricărei tranzacţii, prin crearea de proceduri interne pentru achiziţii, cât şi prin toate mecanismele ISO 9001 privind managementul calităţii proceselor administrative“, se precizează pe site-ul citat.
De asemenea, FRF menţionează că a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România şi o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London: „Federaţia Română de Fotbal a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanţe, devenind în timp un model de bune practici recunoscut la nivel regional“.
Florin Cîţu nu a făcut referire la natura documentelor analizate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public“, a afirmat Florin Cîţu într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.