somajCu doar 0,20 la sută va fi mai mică rata şomajului în judeţul nostru anul acesta, faţă de anul trecut, potrivit unei situaţii statistice publicate de site-ul Econtext.ro. Potrivit situaţiei, Aradul se situează pe locul 26 în ţară, în clasamentul judeţelor, realizat după evoluţia şomajului, comparativ cu anul precedet. Clasamenetul vizează o medie anuală a ratei şomajului.

Situaţia arată că, media ratei şomajului la nivelul judeţului Arad, pe anul trecut a fost de 3,70 la sută, în timp ce, anul acesta media a fost estimată la 3,50 la sută.

În ultimile trei luni, numărul arădenilor fără loc de muncă aflaţi în evidenţele oficiale a scăzut semnificativ. La începutul lunii mai, în evidenţa Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad erau înregistraţi 7.026 de şomeri, iar în urmă cu două luni şi jumătate, 7.504.

Ultima situaţie a numărului de şomeri arădeni cu acte în regulă arată că, numărul acestora este de 6.561, astfel că rata şomajului este de 3,15 la sută. Cu alte cuvinte, sezonul estival a adus o scădere a şomajului, pe fondul ofertelor de angajare specifice.

Anul trecut, în luna iunie, în evidenţele AJOFM Arad erau 6.887 de şomeri, iar rata şomajului era de 6,26 la sută. Acum doi ani însă, statisticile indicau peste 8.000 de şomeri.

 

http://www.econtext.ro/eveniment–2/social/neamt-alba-si-sibiu-cele-mai-mari-scaderi-ale-somajului-in-2013-vezi-cati-someri-va-da-fiecare-judet-in-acest-an-dar-si-cati-someri-isi-vor-gasi-de-lucru.html

 

Recomandările redacției