tolea 2Prim-vicepeşedinte PDL Arad Adrian Ţolea consideră că datele statistice prezentate de executivul prezidat de Victor Ponta nu arată întregul adevăr cu privire la starea economică actuală a Ro­mâ­niei. „Victor Ponta se dove­deşte un expert în manipularea ci­frelor, pentru a prezenta succesul guvernului său, când de fapt constatăm un mare eşec. Încasările la bugetul de stat din luna ianuarie demonstrea­ză cât de rău merge economia şi cât de păguboase sunt politicile economice asumate de USL, de PNL şi PSD împreună”, a declarat Adrian Ţolea. În sprijinul afirmaţiilor sale, Adrian Ţolea a evidenţiat scăderea dramatică a veniturilor din impozitul pe salarii comparativ cu prima lună a lui 2013 (-13%), scăderea investiţiilor (-33%), şi creşterea cheltuielilor statului pentru bunuri şi servicii (+35%).
În opinia lui Adrian Ţolea, chiar  şi plusul de 1,7 miliarde încasat la bugetul de stat în ianuarie 2014 (comparativ cu aceeaşi lună a anu­lui trecut), confirmă situaţia precară a economiei: „Acest plus este luat prin taxare, nu din bunăstarea românilor, plusul invocat venind din cele 35 de noi taxe şi impozite care în ia­nuarie 2014 sunt în vigoare, iar în ianuarie 2013 nu erau”.
Un alt argument invocat este faptul că, în ciuda creşterii sala­riului minim, a salariului mediu brut şi a reîntregirii salariilor, s-a constatat scăderea încasărilor din impozitul pe venitul din sa­la­riu. „Este clar că şi reorganiza­rea ANAF, şi politica celor 35 de taxe şi impozite au eşuat lamentabil. Premierul Ponta este responsabil pentru faptul că sub guvernarea sa evaziunea fiscală a ajuns politică oficială de stat: bugetul scade de la an la an, iar evazioniştii profită zi de zi”, a încheiat Adrian Ţolea.

Recomandările redacției