Anamaria Nesteriuc și-a propus să ajungă la Olimpicele de la Tokyo 2021

0
230

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.
Federația Română de Atletism a dat startul unui proiect denumit „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”. Proiectul își propune să scoată la lumină atleții care în ciuda condițiilor grele de pregătire provocate de pandemie au reușit totuși să obțină rezultate excelente, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj-Napoca. Una dintre sportivele acestui proiect este Anamaria Nesteriuc, campioană națională de seniori, în sală, la 60 m garduri, și în aer liber, la 100 m garduri.
Haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.
„– Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
– Anul 2020 a fost unul cel puțin ciudat, plin de încercări și incertitudini, cu puține concursuri, dar de care m-am bucurat din plin.
– Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională în sală, la 60 m, și în aer liber, la 100 m garduri. Care a fost cheia succesului?
– Am muncit în continuare, chiar și de acasă. Aș putea spune că perseverența a fost cheia succeselor mele, pentru că m-am antrenat chiar dacă nu știam ce se va întâmpla, sau dacă se va organiza vreun concurs în 2020.
– Care a fost cel mai greu moment din acest an?
– Anularea Campionatului European de la Paris din luna august. Am fost foarte tristă să aflu că nu se va mai ține acea importantă competiție.
– Dar cel mai plăcut?
– Cel mai plăcut a fost atunci când s-a anunțat că se vor organiza, totuși, câteva competiții, cele mai multe chiar la mine acasă, la Cluj. Până atunci totul a fost o incertitudine.
– Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
– Aș putea spune că viața socială mi-a fost afectată cel mai mult, mai ales în perioada stării de urgență. În rest, eu am fost foarte norocoasă și am reușit să mă antrenez aproape ca înainte, cu excepția câtorva săptămâni.
– Ce îți propui pentru 2021?
– Să fiu sănătoasă, în primul rând, pentru a putea să mă antrenez așa cum îmi doresc și să îmi îndeplinesc obiectivele. Apoi, îmi doresc să mă dezvolt și pe plan profesional.
– Care este marele tau vis, ca și sportivă și ce vei face pentru a-l îndeplini?
– Marele vis este să câștig o medalie la un campionat major, dar în viitorul apropiat îmi doresc să alerg la Tokyo în 2021“, sunt întrebările la care sportiva Anamaria Nesteriuc, a răspuns în cadrup proiectului „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.