După runda cu numărul 13 al Ligii a III-a, clasamentul seriei a IV-a prezintă două echipe arădene pe locurile 1 și 2. Lunca Teuz Cermei și-a făcut treaba și pe unul dintre terenurile grele ale seriei, de unde doar Unirea Alba Iulia a mai plecat cu toate punctele, iar fostul vice­li­der, ACS Dumbrăvița, cu unul singur.
Partida părea la discreția trupei din Țara Sămădăilor, când Capătă a deschis tabela încă din minutul 6, iar jocul s-a desfășurat în special spre poarta lui Narița. O execuție frumoasă a lui Sporin, la care – însă – Gârlea putea face mai multe a restabilit egalitatea în debutul părții secunde, însă finalul a fost clar al vizitatorilor, care s-au jucat cu ocaziile până la reușita de 1-2 finală, semnată tot Alex Capătă. „Le-am spus toată săptămâna jucătorilor mei ca ne va fi greu la Giarmata. Aici, cei de la Millenium au avut rezultate bune, doar victorii, cu excepția partidelor cu Alba Iulia și Dum­brăvița, dar și din acest ultim meci au scos un punct. E o echipă agresivă pe teren pro­priu, dar noi ne-am mobilizat pentru cea de-a șasea victorie consecutivă, meritată, zic eu. E bine și că nu ne-am pierdut busola după ce am fost egalați, am forțat pe final cu doi atacanți și am reușit mai marcăm, după ce am mai avut 3-4 ocazii mari de tot. Felicit echipa, am legat victoriile și am ajuns sus de tot”, a subliniat Radu Anca, antrenorul Cermeiului, la finalul confruntării cu timișenii lui Leucă.
Ca și rundele trecute, Alex Capătă a fost decisiv pentru echipa sa. De altfel, fostul atacant al UTA-ei a reușit a patra dublă stagională în maniera sa proprie, cursă în viteză și rezolvare pragmatică. „Alex e un fotbalist valoros, am știut de ce l-am adus. A jucat și a marcat goluri și în Liga a II-a, e un jucător cu calități foarte bune, poate juca din nou ori­când mai sus. Dar, aș vrea să remarc toată echipa, inclusiv pe jucătorii care au venit de pe bancă, toți foarte tineri. E bine că avem soluții și pe margine, iar rezultatele apar și datorită acestui aspect”, a adăugat tâ­nărul tehnician.
Cermeiul încheie anul 2018 împotriva celor mai bine cotate echipe din județul Alba. „E bine că am câștigat, moralul rămâne bun, iar băieții joacă și pe prime. Urmează un meci acasă, cu Alba Iulia și deplasarea de final de la Cugir. Tratăm cât mai serios și aceste meciuri, sperăm să scoatem maxim din ele. Echipa are atitudine, dăruire, încercăm să terminăm anul pe podium”, e concluzia lui Anca.

Recomandările redacției