De la promovarea în Liga a III-a, Gloria Lunca Teuz Cermei nu a reușit să ia nici măcar un punct în fața vecinilor de la Sebiș. Ca și în stagiunea precedentă, în Țara Sămădăilor a fost 2-1 pentru Național, partida fiind decisă de un gol de excepție a lui Dragoș Săulescu.
Fiindcă nu ar trebui să aibă probleme cu retrogradarea, cermeianii își doreau mult să-i încurce pe sebișeni, mai ales după ce s-au considerat nedreptățiți de rejucarea partidei din toamnă, ce fusese dată câștigată inițial de Comisia de Etică și Disciplină în „speța Ambulanța”. „După aspectul jocului și numărului de ocazii și, implicit al ratărilor, cred că un egal era mai echitabil. Am condus cu 1-0, am legat destul de bine jocul în prima parte a meciului, dar, din păcate, ei au avut resurse pe bancă. L-au introdus pe Săulescu și, la prima scăpare din marcaj, acesta a și închis tabela. La noi, rezervele nu au adus un plus de prospețime în joc și nu am reușit să mai marcăm, cu toate că am mai avut câteva ocazii. Jocul a fost destul de bun, ritmul a fost și el bunicel, concentrarea și finalizarea ne-au trădat astăzi”, consideră Radu Anca, antrenorul Cermeiului, care nu a riscat să joace cu Gligor, după lunga accidentare a acestuia.
Și dincolo, Enciu s-a accidentat la antrenamentul de luni seara, iar Ruță și Onțel au luat, cu Lugojul, „galbenele” ce i-au trimis în tribună. pentru ultimul derby arădean al anului în Liga a III-a. În plus, Dragoș Săulescu era răcit și a fost introdus pe teren doar după pauză. „Cu toate proble­mele de lot, am fost mai buni astăzi. Am avut mai multe ocazii decât gazdele, am dominat mai mult și am câștigat pe merit. Știam că întâlnim un adversar bun, care ocupă un loc nemeritat în clasament, nu asta este valoarea lui. De fapt, noi nici nu ținem cont de po­ziția adversarilor, pentru că poate fi mincinoasă și, oricum, cu noi toate echipele se mobilizează, dau totul pe teren și de accea toate partidele sunt dificile. Îi felicit pe băieți pentru joc, nu era simplu să câștigăm la Cermei fără trei-patru jucători de bază, dar iată că nu m-am înșelat când am afirmat că avem un lot numerors și valoros, jucători de valori sensibil egale care pot oricând să joace. Băieții care au jucat au dat dovadă de ca­racter, și-au respectat blazonul de echipă cu pretenții la podium. Încă nu am realizat nimic, ne așteaptă un final de foc, toate meciurile vor fi grele, nu ne interesează po­ziția din clasament a noastră și a adversarilor, ne vom concentra doar pe rând la fiecare joc și la fiecare adversar în parte. Încă e posibil orice în această serie, la clasament ne vom uita doar după ultima etapă”, a punctat Călin Cojocaru.
Remizând la Reșița, Șoimii Lipova le-a făcut un serviciu sebișenilor, facilitându-le urcarea pe poziția secundă a clasamen­tului seriei a IV-a a Ligii a III-a. „Nu pot să nu felicit și Lipo- va, știam că nu va pierde la Reșița. Sunt o echipă valo­roasă și redutabilă, au jucători de caracter”, a mai spus Cojocaru, care a fost susținut la Cermei chiar de prietenul său Rică Neaga, fost antrenor la Na­țional Sebiș, actualmente „principal” la ACS Poli, în Liga I.

Recomandările redacției