Ancheta de la Spitalul Județean privind administrarea de morfină, stagnantă din cauza unei retrageri

0
217

Comisia de anchetă care verifică modul în care au fost administrate morfina și alte analgezice pe secțiile Covid-19 de la Spitalul Județean întâmpină un impediment.  Unul dintre cei cinci membri, specialiști ATI, a decis să se retragă din comisie pe motiv de…incompatibilitate. Mai precis, medicul ar face parte și dintr-o comisie existentă la nivelul Colegiului Medicilor Arad care ar putea primi spre analiză rezultatele anchetei, odată finalizate în cadrul comisiei de la Județean.

Reamintim cititorilor că această comisie de anchetă este formată din medici care au fost selectați dintre cei care nu au lucrat efectiv și nu au efectuat gărzi pe secțiile în discuție, iar activitatea lor în comisie constă în verificarea tuturor datelor: fișe de observație, numărul dozelor scoase din farmacie, numărul dozelor administrate și trecute în fișele pacienților.

Așadar, ancheta stagnează până la găsirea unui nou înlocuitor, în spațiul public rostogolindu-se însă tot felul de ipoteze cu privire la neregulile din SCJU.

Reamintim, de asemenea, că surse din cadrul unităţii sanitare au declarat, că din primăvara anului trecut a crescut în special consumul de morfină şi ar fi fost folosite 11.000 de doze până la 31 mai 2021. La o singură secţie ATI, care are doar 12 paturi, ar fi fost folosite mai mult de jumătate din aceste doze, adică de aproximativ trei ori mai multe decât la alte secţii ATI cu pacienţi bolnavi de Covid-19, care au şi mai multe paturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.