Anchetă epidemiologică la Județean

0
225

După cazul primului „pacient 0“ de la Arad, Spitalul Județean este aproape de închidere. Pastorul neoprotestant decedat la 64 de ani a fost internat aici pe 20 martie, cu semipareză stânga și cu probleme pulmonare. Pacientul a ajuns la ATI, însă abia după trei zile a fost testat pentru coronavirus. A fost prea târziu însă, întrucât starea acestuia se agavase mult.
Cum bolnavul a rămas în spital aproape trei zile netestat, acesta a intrat în contact cu cadre medicale și personal auxiliar. După confirmarea pozitivă pentru testul pentru COVID-19, panica a cuprins cadrele medicale din spital și nu numai. Din informațiile noastre, mai multe persoane sunt într-o situație disperată după aflarea rezultatului și decesul bărbatului.
Situația este una gravă, întrucât cadrele medicale își fac temeri nu doar pentru viața lor, ci și pentru cei cu care au intrat în contact. Intrând în contact cu colegi, virusul s-ar fi putut transmite în exterior, pe diferite filiere.
Direcția de Sănătate Publică Arad a declan­șat o anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și urmează să fie luate măsuri rapide. Este cel mai probabil ca spitalul să ajungă în carantină, închis pentru dezinfectare,
Menționăm că, pe fondul situației actuale și a directivelor venite de la nivel central, întâmpinăm dificultăți în a obține informații. Autoritățile locale sunt foarte reținute în a oferi informații.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.