Anchetă la Timișoara, pentru bebelușii din spital infectați cu COVID-19. Între cazuri este și o mamă arădeancă

0
343

La maternitatea Spitalului Urgență din Timișoara, unde 10 nou-născuți au fost depistați ca fiind purtători ai noului coronavirus – a fost demarată de luni o anchetă epidemiologică. Reamintim că, de curând am sesizat că și o arădeancă se numără printre mamele care au născut aici și au fost depistate cu SARS-CoV-2. Inițial DSP a anunțat că, în această unitate au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19 pozitive. Dintre acestea, 13 ar fi cadre medicale, 11 lehuze și o persoană gravidă.

Managerul Spitalului de Urgenţă Timişoara, unde 10 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19 a declarat că patru mame au ieşit din spital cu test pozitiv. Potrivit Mediafax, Olimpia Oprea afirmă că a cerut ca mamele să nu fie externate înainte de teste, însă DSP a pus piedici şi a dat întâietate analizelor din Hunedoara.

Nelu Tătaru a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19. Potrivit acestuia sunt multe motive pentru demiterea șefului DSP de la Timișoara.

Acesta a sesizat că este vorba de o necolaborare între conducerea spitalului și DSP. Și asta pentru că, rezultatele au venit după 5-6 zile.

Conform primelor informații, la spitalul municipal timișorean au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți pe 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor indică un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou născuți sunt negative, ceea ce înseamnă că nou-născuții s-au infectat de la personalul medical cel mai probabil.

Un număr de nouă mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a cerut demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.