Anchetă privind consumul exagerat de morfină la Spitalul Județean din Arad în pandemie

0
244

O anchetă internă a început la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce în unitatea medicală ar fi existat un „consum neobişnuit de mare” de morfină în perioada pandemiei de Covid-19, fiind verificate cantităţile utilizate pentru toate stupefiantele. 
Directorul medical al spitalului, Lenuţa Timiş, a declarat marţi, că ancheta vizează consumul de substanţe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021, conform agerpres.ro. 
„În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de Covid-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi, a declarat Lenuța Timiș. 
 
Deocamdată nu există şi o anchetă a poliţiei în acest caz, fiind vorba doar de verificări interne. 
 
Surse din cadrul unităţii sanitare au declarat, că din primăvara anului trecut a crescut în special consumul de morfină şi ar fi fost folosite 11.000 de doze până la 31 mai 2021. La o singură secţie ATI, care are doar 12 paturi, ar fi fost folosite mai mult de jumătate din aceste doze, adică de aproximativ trei ori mai multe decât la alte secţii ATI cu pacienţi bolnavi de Covid-19, care au şi mai multe paturi, conform agerpres.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.