Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatei R.A., în vârstă de 37 de ani pentru săvârșirea de omor calificat cu premeditare, a inculpatei V.T.K., în vârstă de 41 de ani, tot pentru omor calificat și a inculpatului N.I., în vârstă de 49 de ani pentru aceeași faptă.

Inculpatele RA și VTK au hotărât să ucidă victima VI (soțul inculpatei VTK și verișorul primar al RA) și, pe cale de consecință, au apelat la serviciile unei terțe persoane capabile să comită o astfel de faptă. Inculpata RA l-a determinat pe inculpatul NI să comită omorul în schimbul sumei de 40.000 lei.

Venkli István a fost dat dispărut de familie în 21 decembrie 2021, fiind căutat de forțele de intervenție peste tot, inclusiv pe cursul râului Crișul Repede. În urma audierilor membrilor familiei, anchetatorii au realizat că nu e vorba despre o dispariție, ci despre o crimă.

Cele două femei lucrau împreună de ceva timp, iar relaţia dintre ele s-a transformat în timp într-una de amor. Iarna trecută, cele două au decis să-l ucidă pe bărbatul care le stătea în cale. Ideea i-ar fi aparţinut verişoarei lui, care a reuşit apoi să-şi convingă iubita, pretinzând că bărbatul i-ar fi făcut propuneri indecente.

Crimă la comandă… în rate

Cum nu ar fi reuşit să comită fapta singure, cele două au „angajat” un interlop din Valea lui Mihai, Nagy Ioan, cunoscut recuperator, condamnat în mai multe rânduri pentru furturi şi violenţe. Criminalul le-a cerut 40.000 lei, iar ele au acceptat, suma fiind plătită ulterior în rate.

Crima a fost comisă în seara de 18 decembrie, când Venkli István a fost chemat la marginea unei păduri de lângă Şimian, unde ucigaşul a fost însoţit şi de verişoara victimei.

Odată ajunşi, Nagy l-a lovit pe Venkli cu toporul în cap, iar apoi, atât el, cât şi femeia l-au înjunghiat de mai multe ori, până când nu a mai mişcat, după care şi-au urcat victima în portbagajul maşinii şi au dus-o pe un câmp de lângă Valea lui Mihai, unde au îngropat-o.

Două zile mai târziu, Venkli István era dat dispărut la Poliţie, familia lui a postat zeci de anunţuri pe reţelele de socializare. Localnicii au organizat mai multe căutări în zonă, în speranţa că-l vor găsi.

Căutări în Criş

Cercetările, pornite iniţial pentru dispariţie, şi-au schimbat cursul după ce, în timpul audierilor, anchetatorii au observat inconsecvenţe în declaraţiile soţiei victimei. Ulterior, bănuielile că aceasta a fost implicată în dispariţia bărbatului s-au confirmat, iar la mai bine de patru luni de la dispariție, femeia a venit cu o dezvăluire: soţul ar fi lovit-o, iar ea l-a împins şi, în cădere, acesta s-a lovit cu capul de gresie, decedând. Speriată, a spus ea, a aruncat cadavrul în Criş.

La solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, hidrotehnicienii de la Fughiu au micşorat debitul din Crişul Repede, iar pompierii şi poliţiştii, ajutaţi de scafandri, au verificat tot cursul râului, solicitând ajutor până şi în Ungaria.

Degeaba, însă, căci cadavrul nu a fost găsit. Ca atare, investigaţiile au continuat, scoţând la iveală atât relaţia dintre cele două femei, cât şi plăţile periodice făcute de acestea, chiar de pe card, către interlopul din Valea lui Mihai.

Criminalii au recunoscut

În timpul unor noi audieri, verişoara bărbatului a cedat. Femeia le-a povestit anchetatorilor de plan şi de crimă, conducându-i în aceeaşi noapte şi la locul în care, împreună cu Nagy, l-a îngropat pe Venkli.

În aceeaşi noapte, echipaje de criminalişti şi poliţişti, coordonaţi de procuror, au dezgropat victima şi au predat-o medicilor legişti, pentru autopsiere.

În urma interogatoriilor întinse până joi dimineaţă, bărbatul şi cele două femei au recunoscut faptele, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

În dimineața zilei de joi, procurorii au primit şi rezultatul autopsiei, medicii legişti găsind cel puţin 10 înţepături de cuţit pe corpul victimei.

Anchetați pentru omor calificat

Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a confirmat povestea, informând că în caz se fac cercetări pentru infracţiunea de omor calificat, pedepsită cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani.

Anchetatorii au dezvăluit, totodată, şi amănunte despre modul în care s-a comis crima.

„Numita V.T., împreună cu prietena sa, suspecta R.A., au premeditat să ucidă victima V.I. (soţul numitei V.T. şi verişorul suspectei R.A), prin apelarea la serviciile unei terţe persoane care să comită o astfel de faptă, sens în care R.A. l-a determinat pe N.I. să comită fapta în schimbul sumei de 40.000 lei.

În baza înţelegerii dintre cei trei, în seara zilei de 18.12.2021, în jurul orei 22:00, R.A. l-a ademenit pe V.I. pe un drum lăturalnic al drumului ce duce spre vama Valea lui Mihai, în apropierea localităţii Barantău, unde N.I. i-a aplicat victimei, în zona capului, două lovituri cu un topor, după care cei doi i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, provocându-i leziuni ce au condus la decesul victimei.

După acestea, R.A. şi N.I. au transportat victima cu autoturismul ce aparţinea suspectei R.A. pe un câmp situat în extravilanul oraşului Valea lui Mihai, în apropierea fostei cariere de nisip, situate în zona nord-vestică a oraşului, unde au îngropat cadavrul”, se mai arată în informare.

Agasată de avansurile sexuale ale soțului

Conform anchetatorilor, hotărârea de a ucide victima „a fost luată de comun acord de inculpatele VTK și RA, cu câteva zile înainte, în contextul în care cele două criminale aveau o relație amoroasă de aproximativ patru ani, iar inculpata VTK se simțea agasată de insistențele soțului ei de a întreține relații intime“. Astfel, criminalele lesbiene „au ajuns la concluzia că soluția pentru a continua nestingherite relația este uciderea victimei VI“.

sursa foto: bihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției