Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticoruptie (DGA) au descins, ieri, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ şi la filialele acesteia din opt judeţe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false în cadrul Facultăţii de Drept.
Potrivit Ministerului Public, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, au efectuat mai multe percheziţii la domiciliul unor profesori, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior.
„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)”, informează, printr-un comunicat, Ministerul Pu­blic.
La final, mai multe persoane au fost ridicate pentru audieri. Acţiunea a fost coordonată de la Bucureşti în condiţiile în care mulţi dintre membrii sistemului juridic din Arad sunt şi colaboratori ai universităţii.

Recomandările redacției