Ancheta privind tânăra însărcinată care a murit a ajuns la Parchet

0
401

Femeia însărcinată în 28 de săptămâni, mamă deja a patru copii, depistată pozitiv cu coronavirus, a decedat joi în timp ce era transportată de la Arad spre Timișoara. Femeia, în vârstă de doar 39 de ani, nu a rezistat să ajungă la spitalul din Timișoara. Era transportată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad.

Medicii luseră decizia ca femeia să fie transferată la Timișoara după ce au văzut că starea sa de sănătate se înrăutățește. Din păcate, pe drum, femeia a făcut un stop cardio-respirator, iar medicii au încercat să o resusciteze și să-i salveze viața, însă nu au reușit.

Saturația pe care o avea în momentul în care a făcut stop cardiorespirator era de 70%, au precizat surse medicale. Cei de la Direcția de Sănătate Publică din Timiș, dar și cei de la Direcția de Sănătate Publică din Arad s-au sesizat și au început să facă o anchetă în acest moment, împreună.

Cele două instituții vor să vadă dacă este vorba despre o întârziere a medicilor care au luat această decizie de a o transporta pe tânără la Timișoara.

De asemenea, la nivelul IPJ Arad a fost deschis un dosar penal, iar cercetările au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Ca urmare a articolelor apărute în mass-media în data de 30.07.2020, referitoare la decesul unei femei însărcinate din Arad, infectată cu virusul SARS-COVID-19, ce a intrat în stop cardiorespirator în timpul transferului de la un spital din Arad la Timişoara, aducem la cunoștința publicului următoarele:

În data de 31.07.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în baza procesului-verbal de sesizare din oficiu întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Arad – Biroul Investigații Criminale.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă și se desfășoară cercetări sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Precizăm că începerea urmăririi penale cu privire la faptă este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.