Anchetatorii atentatului cu bombă de la Arad se leagă de orice speranță: acum scotocesc toate depozitele militare din țară

0
3802

Surse din mediul judiciar afirmă pentru stiripesurse că ancheta în dosarul atentatului cu bombă de la Arad, în care a fost ucis un om de afaceri nu bate pasul pe loc iar anchetatorii ar verifica piste ce ar putea conduce către MapN.

Concret, susțin sursele citate, ar fi vorba de un amplu raport informativ în care se regăsesc hărți relaționale din lumea crimei organizate arădene.

Raportul a fost transmis procurorilor din zona contra-spionajului armatei, și ar indica faptul că în anturajul unora dintre membrii lumii interlope arădene s-ar regăsi și angajați ai MApN.

Situația devine cu atât mai complicată spun sursele citate întrucât acum anchetatorii au piste mai largi și un număr considerabil de persoane ce trebuie avute în vizor în legătură cu ansamblul general al faptei penale, respectiv cu modalitatea de procurare a materialului explozibil, cu sursa și cu persoanele care l-au montat pe mașina afaceristului.

În altă ordine de idei, explică sursele din mediul judiciar, anchetatorii din dosarul atentatului cu bombă nu ar fi fost la curent cu toate posibilele legături dintre lumea interlopă și posibili angajați ai MApN dar aveau la rândul lor hărți relaționale privind sfera crimei organizate arădene.

Potrivit acestora problematica constă nu în anturarea efectivă cu o persoană sau alta, ci cu accesul pe care o persoană angajată a MApN o are în cadrul instituției de apărare.

Totodată și cunoștințele și expertiza unor astfel de angajați pretins anturați în sfera crimei organizate poate fi problematică într-un astfel de caz, mai susțin sursele citate.

Potrivit unui înalt oficial de la nivelul Ministerului Apărării Naționale, atât MApN cât și serviciul secret militar, Direcția de Generală de Informații a Armatei (DGIA), pun cap la cap piesele de puzzle generate de evenimentul violent din vestul țării.

S-a declanșat o inventariere în toate depozitele militare ale MApN din țară pentru a fi perfect siguri că sursa și proveniența acelui explozibil nu poate fi de la MApN sau altă structură românească.

sursa: stiripesurse.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.