Procurorul Cristian Popescu, care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, a fost pus sub acuzare, marți, de către procurorii Secției de anchetă pentru abuz în serviciu în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu, relatează romaniatv.net. De asemenea, Violeta Mirea, fosta șefă Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, s-a prezentat marți la sediul SIIJ pentru a fi pusă sub învinuire în cazul Caracal. 

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) începe urmărirea penală împotriva procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, în dosarul crimelor de la Caracal. Procurorul Popescu este cel care a coordonat intervenţia de la casa lui Gheorghe Dincă, în noaptea de 25 spre 26 iulie, şi care a intrat în curtea lui Dincă după ora 6 dimineaţa. Alături de el vor fi puşi sub învinuire şi trei poliţişti.

Pe lângă Cristian Ovidiu Popescu, porocurorii SIIJ pun sub urmărire penală şi trei polițiști, Violeta Mirea, fosta șefă Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, și alţi doi poliţişti. 

„Procurorii din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au dispus, la data de 28 iulie 2019, începerea urmaririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmarire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”, se arăta într-un comunicat al SIIJ remis la sfârşitul lunii iulie.

Ovidiu Popescu, procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care a instrumentat iniţiat dosarul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru aceleaşi fapte. Ancheta disciplinară urmează să fie suspendată pe perioada anchetei penale. Secţia pentru procurori a CSM l-a suspendat din funcţie pe Popescu, decizie pe care acesta a contestat-o în instanţă.

Recomandările redacției