Andra Guţi, recompensată cu Leopardul pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul de la Locarno

0
932

Actriţa Andra Guţi a primit la Festivalul de Film de la Locarno, Elveţia, premiul Leopardul pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul din „Alice T.”, cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
Cu un scenariu semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu, filmul o are în prim-plan pe Alice Tarpan (Andra Guţi), de aproape 17 ani, urmărind relaţia acesteia cu mama sa adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu), pe fondul unei adolescenţe complicate. „Alice T.” a concurat pentru premiul Leopardul de Aur la Festivalul de la Locarno şi s-a bucurat de recenzii pozitive în presa internaţională după proiecţia de gală, Screen International apreciind că este „adânc înrădăcinat în caracter şi în defectele şi contradicţiile care îi definesc pe oameni”, arată realizatorii, infor­- mează Mediafax.
Rolurile interpretate de Andra Guţi şi Mihaela Sîrbu creează „cea mai frumoasă relaţie văzută în acest an în cinematografia românească”, a notat şi Cineuropa.
Alături de Andra Guţi şi Mihaela Sîrbu, din distribuţie fac parte şi Cristine Hămbăşanu, Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teo Corban, Alina Berzunţeanu, Şerban Pavlu şi Maria Popistaşu. „Alice T.” va putea fi văzut în cine­matografele din ţară începând cu 9 noiembrie, fiind distribuit de Voodoo Films.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.