Andreea, fetița cu sindrom Down, își dorește cu ardoare să poată merge la școală

0
293

Foarte des apar, pe rețelele de socializare,  copii sau adulți cu probleme de sănătate, care au nevoie de ajutor.  Un astfel de caz, care ne-a impresionat este și cel al Andreei,  fata de 16 ani care nu a cerut nimic, părinții ei nu au apelat niciodată  la ajutorul semenilor, s-au descurcat cum au putut pentru a rezolva problemele de sănătate ale copilei. Mama Andreei face acum prăjituri pe care le vinde pe internet, iar sumele obținute le folosește pentru a plăti intervențiile fiicei. Dar cozonacii, plăcinta intinsa , pavlova și alte bunătăți nu au fost de ajuns pentru  a aduna bănuții necesari. Din păcate a reușit sa adune doar  2000 euro din 10.000, cât ar avea  nevoie. ,, Toate s-au scumpit și nu rămâne cu mare lucru, dar muncește și încearcă sa facă în asa fel încât sa nu apeleze la nimeni”, spunea o arădeancă impresionată de drama femeii. Născută cu Sindrom Down dar și  cu alte probleme de sănătate, a fost operată la 1 an si 7 luni.  Atunci s-a depistat și  problema de la inima a fetei.  Au fost  la Viena și la Szeged de unde au fost trimiși acasă fără a se rezolva mare lucru.  Ultima lor speranța a familiei  a rămas Târgu-Mureșul, dar cu 1% șanse de supraviețuire,  așa li s-a spus atunci părinților. Andreea  a rezistat intervenției. Au urmat și alte intervenții la picioare, a fost de 4 ori operată. Fiecare intervenție  costând 3500 euro. Părinții s-au descurcat cum au putut și nu au apelat la ajutorul nimănui. Din păcate coșmarul nu s-a terminat. Acum Andreea are nevoie de o altă operație, va trebui montata o proteză de valva nitrala definitivă deoarece copila s-a năcut  cu o singura valvă. Cu ceva timp în urmă, a mai fost operată și i s-au  construit valvele, dar crescând are nevoie de aceasta valvă definitivă.

    De doi ani Andreea nu merge la școală, cursurile le face online, deoarece nu poate sta cu mască la cursuri. Au încercat, la un moment dat, să o lase la școală cu mască însă fata a leșinat. Așa că, singura soluție este să stea acasă și să facă lecții online. Pentru  operație Andreea are nevoie  de 10.000 de euro.  Pentru a obține suma necesară părinții au fost nevoiți să-i întrerupă fetei recuperarile de logopedie, de care are mare nevoie,  și să poată să pună bănuți deoparte. Un alt sacrificiu făcut de părinții Andreei a fost vânzarea locuinței. Inițial au  locuit  la Bocsig dar  în urma problemelor  au vândut tot și s-au mutat în  Bihor, pentru a aduna cât mai mulți bani pentru copilul lor.  Părinții nu au dorit niciodată să-și facă publicitate. Mama este interpreta de muzică populară , dar de când cu problemele apărute nu a mai mers la evenimente.  În schimb a realizat câteva evenimente pentru  copiii cu probleme și a participat în nenumărate rânduri la diferite târguri caritabile pentru alți copii.  

   ,, Dragilor nu știm ce ne rezerva ziua de mâine,  se spune ca omul sfințește locul vă las contul mamicii unde puteți dona orice suma cât de mică.  Că  e 1 leu  dat din suflet,  este un pas important pentru strângerea celor  10.000 euro. Mămica va continua să facă cozonaci, plăcintă  să poată relua ședințele de logopedie măcar”, spune inițiatoatea strângerii de fonduri.

TITULAR :  SUCIU MIHAELA

IBAN : RO45BTRLRONCRT0228959102

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.