Atletul de la CSM Arad pare decis să revină la forma sportivă foarte bună care l-a consacrat acum trei ani, când devenea vicecampion mondial de juniori cu o aruncare ce a măsurat 61,85 m.
După titlul naţional în sală cucerit în februarie la greutate, Andrei Gag a reuşit un concurs excelent la Bucureşti, unde are loc Campionatul Naţional de aruncări lungi, întrecere care se află în desfăşurare. Elevul lui Ionel Oprea a reuşit, ieri, o aruncare de 60,54 m, cu care a devenit campion naţional atât la tineret cât şi la seniori! „Este un rezultat extraordinar, care trebuia să vină încă de anul trecut, pentru că are posibilităţi foarte mari. Şi-a depăşit recordul personal cu aproape trei metri, mă bucur că a reuşit să treacă de graniţa celor 60 de metri, dar sper ca acest rezultat şi record să fie apreciate de cine trebuie”, e mesajul transmis de antrenorul atletului, Ionel Oprea.
Peste o săptămână urmează Cupa Europei din Spania, competiţie pe care Andrei Gag o abordează cu optimism. „Dacă va reuşi aceeaşi aruncare şi ar repeta rezultatul de la naţionale, cred că poate obţine o medalie şi la Cupa Europei. După acest concurs vor urma două luni de pregătire la lot, pentru ca din luna mai să înceapă sezonul”, anunță Ionel Oprea.
Revenind la CN de aruncări lungi, un alt atlet de la CSM Arad, Raul Rusu, elev al profesorului Constantin Miclea, este favorit la titlu naţional în proba de aruncare a suliţei. Vom reveni şi cu rezultatul înregistrat de Rusu, care este şi campion balcanic. În altă ordine de idei, atletul arădean Sorin Mîneran s-a clasat pe locul cinci în proba de 10.000. de metri, categoria seniori, în cadrul Campionatelor Naţionale de Cros.

Recomandările redacției