Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, s-a predat, marţi dimineaţă, Poliţiei Timiş fiind încarcerat în arestul instituţiei, el fiind condamnat definitiv luni de ÎCCJ la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.


„Noi îl vom transfera Penitenciarului Timişoara unde se va decide dacă rămâne aici sau va fi mutat într-un alt stabiliment”, a declarat, pentru AGERPRES, Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru că în anul 2010 şi-ar fi bătut prietena şi a trecut cu maşina peste un bărbat.

Instanţa supremă i-a respins luni recursul lui Plăcintă şi a menţinut decizia de condamnare dată în martie 2013 de Curtea de Apel Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorii au stabilit că în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe fată şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi.

În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă – Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Anchetatorii au mai stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a determina încetarea acţiunilor violente ale acestuia. AGERPRES / (AS – operator: Angela Capdefier, autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)


Recomandările redacției