Laszlo Balint și-a primit fundașul lateral solicitat în ultimele zile conducerii „Bătrânei Doamne”. Este vorba despre Andrei Rus, un fundaș dreapta crescut de LPS Banatul achi­ziționat de Petrolul. La rândul lor, „lupii galbeni” l-au cedat sub formă de împrumut la CSM Reșița, unde a și debutat în prezenta stagiune a ligii secunde, dar în ultima zi de transferuri, impresarul său, Bogdan Apostu, l-a redirecționat spre Arad până în vara anului viitor. De altfel, fotbalistul Under 19 e deja la al doilea transfer în acest sezon și nu va mai putea evolua altundeva în acest sezon decât, eventual, la CSM Reșița.
Rus a fost component de bază al naționalei Under 19 antrenată de arădeanul Dan Oprescu. Fotbalistul născut pe 15 decembrie 2000 a evoluat 11 meciuri sub „tricolor” până când a ieșit din vârstă la U19 și e considerat unul dintre cei mai promițători fundași dreapta din țară. Multă lume îl compară chiar cu Cosmin Contra, timișorean și el.
Toate actele au fost perfectat și, ieri după-amiază, fotbalistul a participat la primul său antrenament sub comanda lui Laszlo Balint. Automat și împrumutul lui Răzvan Ivan la Alba Iulia capătă și mai multă logică. „Mă bucur foarte mult că am ajuns la acest club. Este un club mare în România, cu tradiție și mulți suporteri. Vreau să îmi fac treaba cât mai bine pe teren și să ajut echipa la îndeplinirea obiectivului”, au fost primele cuvinte ale lui Andrei Rus în „alb-roșu”.
„După cum spuneam și zilele trecute, am căutat să avem o variantă viabilă pentru concurența la postul de fundaș lateral. Sper ca venirea lui Andrei Rus să producă această concurență de care avem nevoie acolo și să ne dea soluții în perspectiva meciurilor următoare, mai ales că el se încadrează și la regula de U19”, a declarat și antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Dacă A. Rus va prinde primul „11”, Marius Tomozei nu trebuie să iasă automat din schemă, ci, eventual, să-și joace postul de tiluar în banda stângă cu Bogdan Stancu.

Recomandările redacției