În jur de 30 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Arad s-au adunat în această dimineaţă în curtea instituţiei pentru a cere demisia directorului Roberto Schill. Protestatarii sunt nemulţumiţi de regimul autoritar al managerului, pe care îl consideră dictatorial şi abuziv. Aceştia l-au chemat pe director în curte unde au încercat să îi citească un protest semnat de 39 de angajaţi, protest care a ajuns deja pe masa conducerii Prefecturii Arad, a Direcţiei de Sănătate Publică şi care va ajunge în cursul zilei de astăzi şi la Ministerul Sănătăţii şi la Raed Arafat. Spiritele s-au încins însă la apariţia directorului Roberto Schill, care se află în fruntea Serviciului de Ambulanţă de opt ani de zile, lumea scandându-i în mod obsesiv „demisia“, „ne-aţi umilit“, „v-aţi bătut joc de noi“, „niciodată nu ne-aţi ascultat“ etc.
„Ceea ce facem noi astăzi aici este o refulare a umilinţelor îndurate în cei opt ani de zile de conducere. Cerem demisia de îndată a directorului Roberto Schill şi a directorului economic Delia Lăpuşcă. În cei opt ani de zile, datorită conducerii defectuoase şi abuzive, peste o sută de persoane au părăsit Serviciul de Ambulanţă. Dacă nu se va schimba această conducere suntem decişi să ne depunem demisiile în bloc“, au mărturisit protestatarii.
În replică, Roberto Schill ne-a declarat că „situaţia nu s-a schimbat cu absolut nimic: salariile nu s-au micşorat, volumul de activitate este într-adevăr foarte mare dar nu putem să facem angajări deoarece nu permite legislaţia acestei ţări. Cei 30 de protestatari nu au depus nici o solicitare scrisă. Noi nu ştim care sunt nemulţumirile lor din moment ce nu ni le aduc la cunoştinţă. Faptul că se plâng de sancţionări asta nu este vina mea. Ar trebui să îşi pună ei semne de întrebare în privinţa activităţii pe care o depun. Niciodată nu am sancţionat pe cineva fără a ţine cont de cadrul legal, ceea ce s-a văzut şi în instanţă, care mi-a dat dreptate“.

Recomandările redacției