Oamenii de la Protecţia Mediului au fost mai întotdeauna la capătul ,,lanţului trofic” al bugetarilor. Acum, când Guvernul dă la toată lumea: bani, bilete gratuite pentru studenţi, burse mărite şi tot aşa, celor de la mediu nu le-a venit rândul. Nici de data asta.
Aşa că, ieri, între orele 10 şi 12, angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad au întrerupt lucrul. Cum am spus, angajaţii sunt nemulţumiţi de sa­- lariile pe care le au  în acest moment. Ei nu au exclus ca protestul să se transforme într-unul pe perioadă nedeterminată.
Acţiunea este una derulată la nivel naţional, agenţiile din ţară făcând aceeaşi formă de protest, adică grevă de avertisment.  Fe­deraţia Sindicatelor Unite din Mediu este solidară cu angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi ai Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului şi solicită decidenţilor politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici. Oameni care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.
(G.C.)

Recomandările redacției