finanteReorganizarea ANAF provoacă scan­daluri pe bandă rulantă. După ce în rândul angajaţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Arad au început să circule informaţii cu privire la efectuarea unor simulări pentru reducerea a peste 130 de posturi, ieri a căzut o nouă bombă. Sediul viitoarei Direcţii Regionale nu va mai fi la Timi­şoara, aşa cum se vorbea până acum, ci la Deva. Astfel, toţi cei care se gândeau că vor putea lucra la Direcţia Regională dacă li se desfiinţează postul de la Arad, nu mai au decât o singură variantă: să plece din sistem. Oamenii spun că până la Timişoara ar fi putut face naveta, dar până la Deva nici nu se pune problema, având în vedere că ar trebui să facă zilnic câte două drumuri de peste două ore şi jumătate fiecare pe Valea Mureşului, unde este unul dintre cele mai periculoase drumuri din ţară.
„Cine se poate duce până la Deva şi să vină seara înapoi? E imposibil. Dacă circuli pe Valea Mure­şului făcând naveta la Deva, într-un an ai şanse de 50% să mori, în urma unui accident”, susţine unul dintre angajaţii DGFP. De altfel oamenii nu pot înţelege care au fost raţiunile care au dus la stabilirea sediului regional la Deva, în condiţiile în care judeţul Hunedoara este al treilea din regiune, după Arad, care este pe locul al II-lea, atât în ceea ce priveşte numărul de contribuabili, cât şi în ceea ce priveşte încasările.
Ioan Trifa, liderul sindicatului din cadrul DGFP Arad, susţine că până miercuri nu se ştie nimic concret cu privire la restructurarea ANAF. „Totul este la nivel de zvon. Miercuri se va stabili prin hotărâre de guvern unde vor fi direcţiile regionale şi se va aproba numărul de posturi”, a declarat Trifa. De altfel, în cursul zilei de ieri, angajaţii DGFP Timiş au declanşat un protest spontan, când au auzit că sediul Direcţiei Regionale va fi la Deva. Din informaţiile noastre, nu există încă niciun document oficial în acest sens, dar se pare că reprezentanţii DGFP Hunedoara ar fi sunat la Timişoara pentru a obţine statele de funcţii.
Finanţiştii de la Timişoara au declarat că vor protesta, timp de trei zile, între orele 8 şi 11.

Recomandările redacției