Sindicaliştii ANP anunţă, prin intermediul unui Comunicat preluat de Mediafax, că vor protesta pe 7 şi 8 februarie, alături de Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, în această perioadă având loc la Bucureşti Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri.

Sindicatele vor picheta sediile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției, revendicările acestora vizând o salarizare echitabilă. „Revendicările noastre vizează, în esență, măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupațională „apărare, ordine publică și securitate națională”, înghețarea unor sporuri salariale la nivelul, și așa mic, al lunii dec. 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii nr. 223/2015 (toate acestea fiind prevăzute sau reconfirmate prin OUG nr. 114/28.12.2018).

Subliniem faptul că organizațiile noastre conștientizează semnificația și importanța activităților pe componenta deJustiție și Afaceri Interne a Consiliului UE (reuniuni la nivel ministerial, la nivel de înalți funcționari și de experți), care vizează probleme complexe din domeniile specifice de competență, dar, în calitate de federații reprezentative, dorim să atragem atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele membrilor noștri de sindicat; Considerăm că prezența, la București, a miniștrilor din domeniul Justiție și Afaceri Interne este un moment propice pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ineficiența dialogului social și la modul defectuos în care Guvernul și ministerele de resort tratează revendicările noastre salariale și profesionale”, transmite FSANP.

Recomandările redacției