Angajatorii arădeni primesc stimulente de la stat, dacă angajează tineri

0
562

Nu doar tinerii care ies de pe băncile școlilor pot beneficia de facilități și stimulente financiare, dacă apelează la agențiile de șomaj. Și angajatorii sunt motivați să angajeze tineri, bineînțeles, pe cei care vor să muncească și nu să primească indemnizație de șomaj. Patronii de firme primesc stimulente sub formă de subvenții, pentru angajarea elevilor sau studenților.

Reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad aduc la cunoștința angajatorilor, condițiile în care pot beneficia de stimulente de la stat.

Așadar, angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanței. „Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii“, susține Mihaela Jude, consilier superior Compartiment  Analiza Pieței Muncii, Programe de Ocupare și Implementare măsuri active din cadrul AJOFM Arad.

Astfel, primesc stimulentul financiar lunar de la stat, angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza următoarelor documente: contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp partial și contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În ceea ce îi privește pe tineri în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de șase ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Persoanele interesate trebuie să ia legătura cu reprezentanții AJOFM pentru mai multe informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.