angajatoriAngajatorii arădeni care nu anunţă agenţia de şomaj de locurile de muncă pentru care recrutează personal sunt pasibili de sancţiuni. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă atrag atenţia agenţilor economici, de obligaţia de comunicare a locurilor de muncă vacante, conform prevederilor Legii 76 din 2002.
Angajatorii trebuie să comunice agenţiei locurile de muncă vacante pe suport de hârtie sau în format electronic. Cei care respectă această obligaţie vor beneficia şi de anumite facilităţi. În condiţiile în care au comunicat agenţiei oferta de angajare, angajatorii beneficiază gratuit de servicii de mediere a muncii. Este vorba de preselecţia candidaţilor pentru angajare, corespunzător cerinţelor locurilor de muncă vacante şi în concordanţă cu pregătirea, aptitudinile şi experienţa acestora. Pentru nerespectarea acestei obligaţii de către angajatori se pot aplica sancţiuni contravenţionale. Potrivit repre­zentanţilor AJOFM Arad, verificarea respectării acestei obligativităţi se va face prin controale la firmele arădene.
Angajatorii arădeni pot comunica locurile de muncă vacante prin e-mail la adresa simona.ilin@ar.anofm.ro, conform formularului prevăzut în anexa 1 din HG 147 din 2002, actualizată.

Recomandările redacției