Angela Gheorghiu: Rog oamenii de cultură să fie uniţi în această perioadă tragică, toţi purtăm o vină

0
410

Potrivit Mediafax, Angela Gheorghiu îşi arată disponibilitatea de a fi de ajutor României în această perioadă, în care au loc proteste în ţară, ca urmare a incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia au murit 32 de persoane, soprana rugându-i şi pe ceilalţi oameni de cultură să se implice.
„Disponibilitatea mea spre a fi de ajutor este totală pentru România. Rog ca toţi oamenii de cultură români din categoria cărora cu onor fac parte, care trăiesc sau nu în România, să fie uniţi şi în consens cu timpurile pe care le trăiesc şi să se implice cu trup şi suflet naţiunii şi ţării, pe care cu toţii am recunoscut şi recunoaştem că o iubim. Sunt îndurerată de perioada tragică prin care trece ţara mea, România. Condoleanţe din toată inima familiilor care şi-au pierdut copii, prieteni, oameni dragi în accidentul de la clubul «Colectiv» din Bucureşti”, a scris Angela Gheorghiu, pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, Angela Gheorghiu spune că „toţi purtăm o vină pentru că, din 1990, am suportat neprofesionalismul şi corupţia” la toate nivelurile – „politic, social şi chiar religios”, iar, în prezent, este nevoie de „înlocuirea actualei clase politice cu profesionişti cu suflet omenos şi cu adevărată educaţie”.
„Trăim însă, acum, cea mai clară situaţie în care oameni de toate vârstele înţeleg că nimic nu se poate construi pe o stare de corupţie, în Bucureşti şi în toată ţara. În mod evident este nevoie de o schimbare profundă şi de înlocuirea actualei clase politice cu profesionişti cu suflet omenos şi cu adevarată educaţie. Oamenii din România reacţionează legitim şi mă rog împreună cu ei să trăim cu toţii o schimbare reală şi responsabilă. Sunt optimistă şi îmi doresc ca în aceste zile românii să găsească soluţiile dorite şi meritate de 25 de ani”, mai afirmă Angela Gheorghiu.
Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, miercuri seară, după demisia Guvernului, în Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară, în memoria victimelor de la incendiul din Clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie, dar şi pentru a manifesta împotriva corupţiei şi clasei politice, a-şi exprima revolta şi a cere mai multe schimbări.
Numărul persoanelor decedate în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 32. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.