Angajații Gărzii Forestiere sunt în stare de șoc. Angela Iancu, director al Direcției de Implementare și Avizare din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, a murit, în după-amiaza zilei de duminică, în zona Chișineu-Criș, după ce i s-a făcut rău în timp ce străbătea drumul dintre Oradea, orașul în care își desfășura activitatea, și Cugir, localitatea unde i se afla o parte din familie. Potrivit informațiilor noastre, Angela Iancu a fost dusă de cineva la Centrul de Permanență Chișineu-Criș, de unde a fost trimisă la Spitalul „Sfântul Gheorghe” din oraș, în speranța că medicii de acolo vor reuși să îi salveze viața. Medicul George Preoțescu, directorul spitalului, susține că Angela Iancu a fost dusă la spital cu o mașină privată, având în vedere că Centrul de Permanență se află în apropiere. A ajuns însă în stop cardio-respirator.
„Din spusele colegilor, când a ajuns la noi era fără puls de vreo 15-30 de minute, în stop cardio-respirator. Deși era decedată, am chemat salvarea, care nu a mai ajuns. Noi am suspectat că a fost vorba despre un infarct masiv”, a declarat dr. Geor­ge Preoțescu.
„A murit un mare silvicultor”
Colegii din cadrul Gărzii Fores­tiere susțin că a murit un mare silvicultor și un om deosebit. „Am pierdut un mare om, silvicultor și coleg”, susține unul dintre foștii colaboratori. De-a lungul unei cariere impresionante, Angela Iancu a ocupat o serie de funcții în cadrul Direcției Silvice Satu Mare, Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Cinegetic Satu Mare, Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare Oradea, dar și în cadrul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, unde a fost consilier personal al ministrului delegat la conducerea Departamentului pentru Ape, Păduri și Piscicultură și director general adjunct în cadrul aceluiaș de­partament. De menționat că între 25 septembrie 2015-31 ianuarie 2016 a ocupat funcția de șef birou Garda Forestieră Județeană Arad, fiind extrem de apreciată de silvicultorii cu care a lucrat.

Recomandările redacției