Angelo Iuga s-a despărțit de CSU Craiova și va semna cu UTA: „Mă bucur că mă întorc acasă”

0
263

În proporție de 99%, echipa fa­nion a Aradului se va baza pe doi fotbaliști cu numele Iuga din această iarnă, Rafael și Angelo. Ambii provin din aceeași generație, 1997-1998 a clubului Atletico, crescută de Cristi Păcurar și Francisc Tisza și vor fi din nou colegi după mai bine de trei ani de zile, timp în care Angelo a fost jucătorul lui CSU Craiova, cu o paranteză și la Național Sebiș în sezonul 2016-2017. Dar cum a ajuns arădeanul din Munar în Bănie?
În 2014, mai precis pe 5 iunie, pe arena „Francisc Neuman” din orașul nostru se disputa unul dintre turneele semifinale ale campiona­tului național de juniori B. Deși UTA a pierdut calificarea în detrimentul Craiovei lui Andrei Ivan, care marca de patru ori în poarta lui Mara, majoritatea arădenilor au atras atenția grupării din Bănie. Ulterior, o parte dintre ei au și susținut probe la Craiova, dar numai unul a fost reținut acolo. Era vorba despre Angelo Iuga, pe care oltenii l-au transferat de la Atletico contra sumei de 7.500 de euro, adică echivalentul grilei de formare. Deși a prins un cantonament în Antalya cu prima echipă a lui CSU, mijlocașul arădean nu a apucat să debuteze în Liga I, fiind – însă – om de bază al „satelitului” din Liga a III-a, cu care a terminat turul prezentei ediții de campionat pe locul 2.
În această iarnă, însă, drumul lui A. Iuga s-a despărțit de cel al Craiovei, iar următorul pas a fost o discuție cu UTA. Aceasta s-a încheiat fericit și fotbalistul de 20 de ani a participat astăzi, la primul său antrenament în „alb-roșu”. „Mă bucur că mă întorc acasă și încă la echipa pentru care mi-am dorit să evoluez de mic copil. Sunt puțin dezamăgit că nu am primit nicio șansă să joc în Liga 1, pentru Craiova, în atâția ani în care am fost acolo, dar viața merge mai departe. Am făcut un pas în față venind la UTA, unde mă reîntâlnes cu cu mulți dintre colegii meu de generație. Ei mă vor ajuta să mă integrez rapid și, împreună și cu ceilalți jucători de la UTA, să avem un retur de campionat bun”, ne-a mărturisit noul mijlocaș ofensiv al „Bătrânei Doamne”, obișnuit să joace atât în benzi cât și în centru.
Iuga ar putea apărea pentru prima oară în tricoul „alb-roșu” azi, cu ocazia primului amical al iernii, cel de la Gyula, cu Szeged 2011. Acesta începe la ora 12, iar la finalul său utiștii vor pleca direct la Moneasa, pentru un cantonament de 9 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.