Naționala Albionului s-a calificat în sferturile de finală la Campio­natul Mondial 2018 după o victorie obţinută la loviturile de departajare în faţa reprezentativei Columbiei. Formaţia pregătită de Gareth Southgate a avut parte de un duel extrem de dificil, însă s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a fost egal, 1-1.
Englezii au dominat categoric prima repriză şi puteau beneficia de o lovitură de la 11 metri, după ce Wilmar Barrios l-a lovit cu capul în figură pe Jordan Henderson. Totuşi, britanicii au obţinut în cele din urmă un penalty, C. Sanchez făcând a doua mare eroare a Mondialului, după cea din meciul de debut cu Japonia, ținându-l vizibil în careu pe Kane a fost faultat de către Carlos Sanchez. Același Kane a marcat cu sânge rece pentru 1-0.
Masivul fundaș al Barcelonei, Yerri Mina, i-a salvat pe sud-ame­ricani la ultima fază din timpul regu­lamentar. Columbianul și-a valorifi- cat talia și a înscris cu capul. Reuşita lui Mina a trimis partida în prelungiri, iar după 30 de minute cele două formaţii au ajuns la loviturile de la 11 metri. Falcao, Cuadrado, Muriel, Harry Kane şi Marcus Rashford au înscris de la punctul cu var. Jordan Henderson şi Uribe au ratat pentru cele două echipe, înainte ca Trippier să marcheze. Bacca a ratat din nou pentru Columbia, în timp ce Eric Dier a transformat penalty-ul decisiv și a sparta bles­temul penalty-urilor ce a urmărit naționala Angliei la Mondiale.
Dar să le luăm pe rând. În 1990, în Italia, englezii au cedat cu Germania de Vest în semifinale. Opt ani mai târziu, în Franța, a fost rândul Argenitinei să câștige de la punctul contra inventatorilor fotbalului, în optimilie de finlă. În fine, în 2006, tot în Europa, în Germania, Portugalia a fost cea care a întristat Coroana după 3-1 la penalty-uri. De data aceasta în faza sferturilor. Marți, însă, tot pe „bătrânul continent” blestemul a fost rupt.
Programul sferturilor de finală:
Vineri, 6 iulie, ora 17:00 – Franța – Uruguay (Novgorod)
Vineri, 6 iulie, ora 21:00 – Belgia – Brazilia (Kazan)
Sâmbătă, 7 iulie, ora 17:00 – Anglia – Suedia (Samara)
Sâmbătă, 7 iulie, ora 21:00 – Rusia – Croația (Soci)
Bogdan Mariș

Recomandările redacției