StoicaBiroul permanent al Camerei Deputaților a decis luni să trimită Comisiei juridice spre analiză o scrisoare a președintelui Agenției Naționale de Integritate în care solicită încetarea mandatului deputatului PDL Ștefan-Bucur Stoica pentru că a fost în stare de incompatibilitate pe vremea când deținea funcția de consilier județean.

„Am avut pe ordinea de zi o scrisoare din partea lui Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate, referitoare la deputatul Ștefan Stoica, deputat despre care s-a constatat că a avut o stare de incompatibilitate în funcția de consilier județean. Horia Georgescu solicită încetarea mandatului de deputat. S-a decis trimiterea solicitării la Comisia juridică. După cum știți, decizia 460/2013 a Curții Constituționale vorbește despre un conflict de natură constituțională între Senat și autoritatea judecătorească și, pe de altă parte, tot decizia Curții spune că Parlamentul trebuie deîndată să clarifice unele termene din această lege (legea de funcționare a ANI — n.r.). Trebuie să ne supunem deciziei Curții 460/2013, care spune că Parlamentul trebuie să clarifice înțelesul termenilor respectivi”, a declarat secretarul Camerei Deputaților Eugen Nicolicea la finalul ședinței Biroului permanent.

El a adăugat că Parlamentul trebuie să declanșeze procedura legislativă în scopul adoptării unei legi prin care să fie interpretate dispozițiile articolului 25 din Legea 176/2010 și decizia Curții Constituționale 460/2013. AGERPRES/

Recomandările redacției