Câțiva dintre angajații Serviciului Permise de la Arad au fost în atenția procurorilor în urmă cu vreo zece ani, într-un dosar în care erau anchetate o serie de fapte de corup­ție, ce țineau de eliberarea cu mult prea multă ușurință a unor permise de conducere unor persoane din alte județe care își stabileau reședința sau domiciliul pe raza județului Arad tocmai în acest scop. Deci Serviciul Permise este unul dintre locurile unde angajații mai „întreprinzători” de felul lor pot să își rotunjească veniturile. Trebuie spus însă cu subiect și predicat că nu toți cei care muncesc acolo trebuie băgați în aceeași oală, în condițiile în care majoritatea ofițerilor și agenților își fac datoria fără să aștepte nimic în schimb și fără să planeze asupra lor vreo suspiciune.
La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția Națională de Integritate a dat publicității un comunicat de presă prin care anunță că a verificat averea unui fost agent șef de acolo, descoperind o neconcordanță de vreo 76.000 de euro, o nimica toată pentru un bugetar… care se respectă. „Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 330.329,14 lei (aprox. 76.622,37 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Dragoș Florin Adrian, fost funcționar public cu statut special (agent șef de poliție) în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a vehiculelor al județului Arad, în perioada exercitării funcției publice. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Dragoș Florin Adrian”, se arată în comunicatul ANI. Reprezentanții instituției mai spun că fostul agent șef a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative între avere și venituri, drept pentru care Dragoș a și depus la dosar un punct de vedere.
Familia polițistului
lucrează pământul fostului vameș Doru Țica
În ceea ce ne privește, sperăm să fie vorba doar despre o neînțelegere și că fostul polițist va putea justifica până la ultimul leu dobândit în perioada în care a lucrat la Serviciul Permise. Vă reamintim însă că numele lui Florin Dragoș apare și în scandalul iscat după reținerea de către DNA a fostului vameș Doru Țica. Dacă până cu doi ani înainte de reținere sa, Doru Țica lucra aproximativ 2.000 de hectare de pământ în zona Frumușeni, ulterior terenul a ajuns să fie lucrat de firma unor veri de-ai săi. Unul dintre aceștia, Florin Dragoș, ne declara după reținerea lui Țica, că afacerea fostului vameș a fost preluată de la o firmă de insolvență și având în vedere că terenurile erau arendate, oamenii au semnat cu noii fermieri. „Terenul este lucrat de SC Nasta Trans SRL, a fratelui meu, Cristian Dragoș. Inițial au fost interesați de el niște nemți, dar am preluat noi afacerea de la firma de insolvență. Lucrăm pământ în acea zonă de vreo 11 ani, dar cele 2.000 de hectare ne ocupăm de vreo doi ani”, ne declara Florin Dragoș în aprilie. Acesta susținea că nu a încălcat nicio lege, în perioada în care a fost subofițer de Poliție, pentru că firma pe care s-a lucrat terenul a fost a fratelui său, iar el ca persoană fizică avea tot dreptul să lucreze în agricultură. „Timp de șapte ani am fost verificat încontinuu. Când am dat examen să intru în Poliție am dat o declarație cu ce am. Nu am încălcat nici o lege”, mai spunea atunci Dragoș.
Acum, după ce a intrat în vizorul ANI, s-a arătat foarte deranjat de faptul că am „îndrăznit” să-l deranjăm duminica, refuzând să dea vreo declarație cu privire la cei peste 76.000 de euro despre care angajații ANI susțin că îi are în plus.

Recomandările redacției