Ani și ani de zile s-a tot discutat de starea drumului județean Arad-Șiria-Pâncota

0
676

Cel mai circulat drum județean este Arad -Șiria-Pâncota, dar totodată și cel mai deteriorat. Mulți dau vina pe Consiliul Județean Arad, însă cred că situația este ceva mai complicată, pentru că într-o licitație ei sunt doar spectatori. Acum vorbim despre acest drum, de care și noi, presa suntem îngrijorați. Mai ales că, deși nu avem nicio vină, chiar și noi am fost, nu de puține ori, apostrofați și chiar înjurați de o parte dintre cei care folosesc acest drum, că nu sesizăm starea lui și alte asemenea. Acum se pare că s-a ajuns la capăt, se întrevede o rezolvare și să deie Domnul să fie așa. După ani de tergiversări, drumul Arad –Șiria –Pâncota, va fi asfaltat de către compania SylCon Trans care a câștigat licitația la București, în fața altora.
S-a tot licitat de o grămadă de vreme. Însă pe cei care se contestă unul pe altul nu-i interesează că noi ne distrugem mașinile pe acest drum. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, ne-am adresat domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, cu rugămintea de a ne spune cum stau lucrurile și dacă este adevărat că s-a adjudecat lucrarea. Domnia sa ne-a declarat: „Da, așa este, se pare că această firmă, de care ați amintit ar fi câștigat licitația la București. Conform procedurii, competitorii acestei companii, care au participat la licitație, mai pot depune contestație timp de 10 zile. Însă, o spun din capul locului: nu se mai poate tolera o astfel de situație. Noi avem banii alocați de trei ani și șapte luni și stau cu banii din bugetul județean la cheremul altora. De aceea, eu zic să dea Domnul să se termine cu asemenea tărăgănări, că nu se mai poate continua în halul ăsta”.
-Domnule președinte, nu vreau să fiu rău și răutăcios, dar firma asta care tot contestă a fost la deszăpeziri la Vârfurile și, vă rog să mă credeți, că norocul a fost că nu am avut iarnă serioasă, ci doar câțiva fulgi. „Pentru că la felul cum au fost organizați lăsau mult de dorit. Eu cunosc zona și eram acolo în vremea aia când se vedea zăpada pe munte. Nu știu ce ar fi putut face o astfel de firmă la așa lucrare, dacă era zăpadă adevărată”, zice un drumar, care era sâmbătă, la piața din Hălmagiu.
„Știți ceva, pe mine nu mă interesează toate astea. Vreau doar să înceapă odată lucrarea. Și sper ca firma să dispună de toate utilajele și tehnica necesară , dar și de forță de muncă”, a precizat președintele Cionca. Noi zicem doar atât: să dea Domnul să fie într-un ceas bun! Ar cam fi vremea faptelor!
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.