În urmă cu ceva vreme am avut o discuție telefonică cu domnul primar al comunei Tauț, Florin Lela, privind stabilirea unei întâlniri în care să discutăm despre realizări și proiecte de viitor. Ulterior am convenit asupra acestei întâlniri, care a avut loc în această săptămână, la sediul primăriei.

Până la întâlnirea noastră, am dat o fugă până la lac, unde am găsit o pustietate mare. Doar câteva sute de rațe erau pe luciul apei lacului. La întoarcere m-au abordat trei cetățeni, care m-au întrebat unde am fost. Le-am răspuns că am fost până la baraj.

Acum ați avut ce vedea, dar cine știe, dacă peste un an va fi tot așa. Vai de noi, grele zile am ajunsˮ.

De ce vă plângeți așa rău de criza în care suntem și de război? Dar de primar ce ziceți?

Nu zicem nimic, face cât are putere pentru că suntem mulțumiți de cât face. Tauțul este o comună liniștită cu oameni harnici și pașnici, fiecare își vede de treburile lui, nu-l interesează ce vorbesc gurile rele. Că acestea se găsesc peste tot ”, a precizat unul dintre localnici.

După această scurtă convorbire, l-am întrebat pe primarul Lela ce părere are că lacul pare pustiu.

Așa este în perioada asta”.

Apoi am trecut la proiectele esențiale pentru comună. Printre cele mai importante, primarul Lela ne-a spus: „Am un proiect mare pentru comună. Este vorba despre extinderea rețelei de apă potabilă și realizarea rețelei de canalizare menajeră, inclusiv branșamentele și racordurile la case în Tauț. Este un proiect prin PNDL 2. De asemenea, mai avem un alt proiect prin Programul Anghel Saligny. În acesta sunt prevăzute modernizări de drumuri comunale DC 62 – Minișu de Sus. Pentru această investiție avem deja aprobată cererea de finanțare. Un alt proiect este pe PNRR, unde este vorba despre reabilitarea școlii din Nadăș. Un alt capitol important este și acela al proiectelor pe care le avem în colaborare cu CJ Arad și Consiliul Local. Este vorba despre asfaltarea de străzi în Tauț, capele mortuare în Nadăș și Tauț. De asemenea se continuă cu întabularea extravilanului, construirea de podețe în Minișel și Tauț. Aș mai aminti că am achiziționat și un buldoexcavator prin GAL Podgoria Miniș-Măderat. Vreau să mai spun că împreună cu Asociația Cetatea Voluntarilor am reabilitat Școala primară din Nadăș și grădinițaˮ.

Noi ce să zicem? Vedem că în comuna Tauț lucrurile se mișcă. Ceea ce este un lucru foarte bun, mai ales că toate aceste investiții aduc un mare plus comunității. Pentru că asta trebuie să facă un primar performant.

Ce ar mai de adăugat? Doar atât: mult succes pe mai departe, în următoarele proiecte!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției